Άμεση αύξηση των τεστ για τον COVID-19 και εμβολιασμών για την εποχική γρίπη ζήτησε ο Meta

Άμεση αύξηση των τεστ για τον COVID-19 και εμβολιασμών για την εποχική γρίπη ζήτησε ο Meta

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ilir Meta, δήλωσε σήμερα ότι σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή της εξάπλωσης της πανδημίας, είναι ζωτικής σημασίας να αυξηθεί μαζικά ο αριθμός των τεστ.

Είπε ότι ο έλεγχος είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για την έγκαιρη διάγνωση, την παρακολούθηση και την θεραπεία των πολιτών που πλήττονται από τον COVID-19.

Τα τεστ είναι η μόνη ευκαιρία για τον έλεγχο της κατάστασης και για την οργάνωση της ανταπόκρισης του συστήματος υγείας για κάθε πολίτη που πάσχει από τον COVID-19.

Ως πρώτο βήμα, θα πρέπει να εξεταστούν αμέσως: Όλοι οι γιατροί, οι νοσοκόμες και το προσωπικό υποστήριξης στα συστήματα υγείας, πρωτοβάθμιας και νοσοκομειακής που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του COVID-19.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, σε κάθε επίπεδο, επειδή ο έλεγχος και η παρακολούθηση των περιπτώσεών τους σχετίζεται άμεσα με την υγεία των παιδιών μας.

Όλοι οι μοναχικοί ηλικιωμένοι που ζουν σε χώρους κοινωνικής μέριμνας.

Όλοι οι πολίτες με υποκείμενες ασθένειες», είπε.

Επίσης, ο Meta πρόσθεσε ότι «για όλες αυτές τις κατηγορίες είναι πολύ απαραίτητο, σύμφωνα με τις συστάσεις του ΠΟΥ και άλλων οργανισμών, να ξεκινήσει αμέσως εμβολιασμός με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης».

«Για το σκοπό αυτό, ένα επείγον, διαφανές και ελεγχόμενο σχέδιο, πρέπει να εγκριθεί χωρίς καθυστέρηση

Η πανδημία μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο και να σωθούν οι ζωές των πολιτών.

Οποιαδήποτε αποδιοργάνωση, μη χρηματοδότηση και αδράνεια, έχει θανατηφόρες συνέπειες κάθε μέρα. Η επιστήμη έχει μιλήσει. Ο χρόνος δράσης δεν περιμένει πια», κατέληξε ο Meta.

Πηγή: ibna.gr

Σχετικά άρθρα: