Ένας βουλευτής στον ΒΟΑΚ

Ένας βουλευτής στον ΒΟΑΚ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δημήτρης Καμπουράκης

Εγώ θα το πιάσω αλλιώς το θέμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη που πλακώθηκε με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων για την κλήση που του κόψανε. Δεν τον έχω γνωρίσει τον κ. Ηγουμενίδη, εξ όσων γνωρίζω πάντως πρόκειται για έναν κανονικό άνθρωπο, όχι για καμιά έξαλλη μορφή πολιτικού χουλιγκάνου. Θα σας εκπλήξω το λοιπόν, γράφοντας ότι για το επεισόδιο δεν φταίει ούτε ο Ηγουμενίδης, ούτε οι τροχαίοι που τον γράψανε. Αυτός ο άτιμος ο ΒΟΑΚ φταίει.

Έχετε επίγνωση τι σημαίνει Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης; Ξέρετε πως παίζει αυτός δρόμος με τα νεύρα, τη σωματική ακεραιότητα και την πίστη στην οδική νομιμότητα κάθε οδηγού που τον διασχίζει; Αν δεν έχετε οδηγήσει εκεί και μάλιστα όχι κάνοντας βόλτα, αλλά υπό την πίεση της δουλειάς, δεν μπορείτε να καταλάβετε. Κάθεσαι στο τιμόνι στα Χανιά κι όταν βγαίνεις στο Ρέθυμνο κάνεις το σταυρό σου που είσαι ζωντανός.

Εκεί που τον γράψανε τον βουλευτή, λίγο πριν ή μετά (ανάλογα με την κατεύθυνση) τον ποταμό Κοιλιάρη, είναι η μοναδική ευθεία που υπάρχει, μέσα σε μια απόσταση σαράντα χιλιομέτρων. Ο Θεός να την κάνει ευθεία δηλαδή, μια λωρίδα ανά κατεύθυνση με διπλή διαχωριστική γραμμή στη μέση. Αν πηγαίνεις από Χανιά προς Ρέθυμνο-Ηράκλειο, ξέρεις πως αν δεν προσπεράσεις εκεί, μετά θα σε πάνε καροτσάκι επί μία ώρα τουλάχιστον πίσω από μια ατέλειωτη ουρά γεμάτη φορτηγά, τουριστικά λεωφορεία, ενοικιαζόμενα, ΙΧ και αγροτικά.

Και σε κείνο ακριβώς το σημείο πάει η τροχαία και την στήνει. Ξέρει πως όποιος εμφανιστεί στην ευθεία, θα την κάνει την προσπέραση μακάρι να είναι αυτός που έχει γράψει αυτοπροσώπως τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Θα μου πείτε, αυτούς τους δρόμους έχουμε, σ’ αυτούς οφείλουμε να οδηγούμε με ασφάλεια. Και ότι αυτό αφορά πρωτίστως τους βουλευτές. Μωρέ δίκιο έχετε που το λέτε, αλλά για μπείτε εσείς σ’ εκείνο τον κωλόδρομο, να βιάζεστε κιόλας και μετά τα λέμε.

«Μα είναι τώρα αυτή πολιτική θέση για το επεισόδιο όπως κατέληξε;» θα με ρωτήσετε. Ε ας μην τα κάνουμε κι όλα βαριά πολιτική, γιατί το ξευτιλίζουμε το πράγμα. Και το τηλεφώνημα Θεοδωρικάκου προς τον αστυνομικό διευθυντή Κρήτης για να τον επαινέσει ήταν «too much» και η ανακοίνωση του Ηγουμενίδη που ρωτούσε την Ένωση Αστυνομικών Χανίων γιατί δεν αντέδρασε στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν αστεία. Είπαμε να ρίξει λίγο αλατάκι κι εκείνος το ‘κανε σαλαμούρα.

Εκεί που η ΝΔ βλέπει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παρανομούν και να απειλούν ευσυνείδητους υπαλλήλους που κάνουν τη δουλειά τους, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ανηλεές κυνήγι των στελεχών του από τη Δεξιά ακόμα και όταν οδηγούν, εγώ βλέπω ότι ο Μητσοτάκης πρέπει επιτέλους να φτιάξει εκείνον τον ΒΟΑΚ. Ένα δρόμο σκοτώστρα που φτιάχτηκε από την ΜΟΜΑ πριν μισό αιώνα για να καλύψει τις μικρές ανάγκες εκείνης της εποχής και που σήμερα καλείται να εξυπηρετήσει τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες συν τους ντόπιους.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά σ’ αυτόν τον δρόμο βγαίνουν και άνθρωποι σαν τους δυο νταήδες που πήραν φαλάγγι τους Γερμανούς τουρίστες. Καταλαβαίνετε πως κουμπώνει το πράγμα. Κι έχουμε και την γραφειοκρατία των Βρυξελλών που επί τόσα χρόνια αρνιόταν να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο πανάκριβο και καίριο έργο σαν τον νέο ΒΟΑΚ, διότι -λέει- δεν είναι συνδεδεμένος με το κεντρικό ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο. Μεγαλύτερη ασυναρτησία δεν έχω ξανακούσει. Άντε να βγάλεις άκρη με τα μυαλά των ανθρώπων και των ομάδων που διοικούν.

liberal.gr

Σχετικά άρθρα: