Έντι Ράμα: Η Αλβανία έλαβε εμβόλια, όχι όμως μέσω Ελλάδας

Έντι Ράμα: Η Αλβανία έλαβε εμβόλια, όχι όμως μέσω Ελλάδας
Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του έλαβε 975 δόσεις από άλλο κράτος της ΕΕ

Η Αλβανία άρχισε και αυτή τον εμβολιασμό του πληθυσμού της με μερικές εκατοντάδες εμβόλια που της προσφέρθηκαν από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά «όχι την Ελλάδα», όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα.

Τα πρώτα 975 εμβόλια έφθασαν στην Αλβανία και άρχισε αμέσως ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, που έχει ήδη θρηνήσει πάνω από 1.200 θύματα της πανδημίας.

Από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν ήταν ο κ. Ράμα, για συμβολικούς λόγους όπως είπε, διαμαρτυρόμενος στις δηλώσεις του για την ΕΕ που έχει αφήσει τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων χωρίς εμβόλια, ενώ η Αλβανία έχει αρχίσει τη διαδικασία ένταξης στην Ένωση.

Οι 975 δόσεις του εμβολίου της Pfizer έφθασαν στη γειτονική χώρα από χώρα της ΕΕ «που δεν επιτρέπεται να αποκαλύψω», είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός. Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν η χώρα αυτή ήταν η Ελλάδα, ο κ. Ράμα απάντησε αρνητικά.

Η Αλβανία έχει παραγγείλει 500.000 εμβόλια της Pfizer, με τα πρώτα 10.750 να αναμένονται την επόμενη εβδομάδα στα Τίρανα. Ορισμένα από αυτά μάλιστα θα προσφερθούν στο Κοσσυφοπέδιο, ως ένδειξη αλληλεγγύης στο γειτονικό αλβανόφωνο κρατίδιο.

Πηγή: Xinhua, Euronews

Από kathimerini.gr

Σχετικά άρθρα: