Αίγυπτος- Αλβανία: Συνομιλίες για την επισιτιστική ασφάλεια

Αίγυπτος- Αλβανία: Συνομιλίες για την επισιτιστική ασφάλεια

Ο Πρέσβης  Μοχάμεντ Χαϊντάρ στην Αλβανία, συναντήθηκε με την Αλβανίδα Υπουργό Γεωργίας Φρίντα Κρίφκα για να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας, και να εργαστούν για την αύξηση του όγκου των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών που να αντικατοπτρίζει το διακεκριμένο επίπεδο των σχέσεων μεταξύ τους, όπως γράφει η αιγυπτιακή Ahram.

Ο πρέσβης τόνισε επίσης ότι η ενίσχυση της συνεργασίας κατά την επόμενη περίοδο αποκτά πρόσθετη σημασία υπό το πρίσμα των προκλήσεων που θέτει ο αντίκτυπος της ουκρανικής κρίσης, η οποία οδήγησε σε διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού τροφίμων και διαφοροποίηση του εμπορίου, γεγονός που οδήγησε τις χώρες να κατευθύνουν τις πολιτικές τους ώστε να δώσουν προτεραιότητα στην εστίαση για τη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και των πηγών ενέργειας.

Αιγ Αλ

Ο πρέσβης της Αιγύπτου στα Τίρανα με την υπουργό Γεωργίας της Αλβανίας

Ο πρέσβης εξέτασε τις μεγάλες επιτυχίες που σημείωσε η αιγυπτιακή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια για την υποστήριξη της επισιτιστικής ασφάλειας, την αύξηση της γεωργικής έκτασης, την εισαγωγή σύγχρονων τεχνολογιών στη γεωργία και την άρδευση και την ανάπτυξη νέων ποικιλιών για τη μεγιστοποίηση της γεωργικής παραγωγής.

Από την πλευρά της, η Αλβανίδα υπουργός εξέφρασε τη φιλοδοξία της για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την εκτίμησή της ιδιαίτερα για την ύπαρξη ευκαιριών για σημαντική αύξηση των εμπορικών συναλλαγών, υπό το πρίσμα της μεγάλης αιγυπτιακής αγοράς και θεωρώντας πύλη προς την αφρικανική ήπειρο.

 Κάλεσε επίσης τους Αιγύπτιους επιχειρηματίες να επωφεληθούν από τη θέση της Αλβανίας ως πύλης στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

gate.ahram.org.eg

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: