Αδέσποτα και Βορειοηπειρώτες

Αδέσποτα και Βορειοηπειρώτες

ΑΙΧΜΕΣ

Συνολικά 40 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στους Δήμους για την στείρωση και τις ανάγκες των αδέσποτων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα. «Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας για “Κανένα ζώο αδέσποτο – Κανένα ζώο κακοποιημένο”

Στον προγραμματισμό για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Υπογραμμίσαμε στην αναφορά του: «Από τον Οκτώβριο του 2021 έχουμε την πρόσκληση του προγράμματος «ΑΡΓΟΣ», ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, με διάφορες δράσεις, από εξοπλισμό και λειτουργικές δαπάνες, μέχρι θέματα που έχουν να κάνουν με την κατασκευή καταφυγίων. Μάλιστα, έχουμε προχωρήσει επίσης και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τη δημιουργία των μητρώων που είναι απαραίτητα για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου και ακολουθεί και η κοινή υπουργική απόφαση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επόμενες δαπάνες, που κάθε χρόνο θα καταβάλλονται στους δήμους, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την αποστολή που τους έχει ανατεθεί στο πλαίσιο του νέου νόμου». 

«Στάθηκε» όμως ιδιαιτέρως και σε ρυθμίσεις αρμοδιότητας του υπουργείων Εργασίας και Περιβάλλοντος, για να υπογραμμίσει πως η κυβέρνηση εισηγείται «ιστορικής σημασίας» ρυθμίσεις: «Είναι το άρθρο που αφορά την εθνική σύνταξη των ομογενών. Είναι πραγματικά μια δέσμευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, που βρίσκει τον δρόμο της μέσα από αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να ικανοποιήσει ένα δίκαιο αίτημα των ομογενών μας από την Αλβανία και τη Σοβιετική Ένωση.

Μετά από την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού, κύριου Πέτσα, έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε το συλλογισμό μας:

«Τα αδέσποτα με τη σιωπή τους, ικανοποιούνται καλύτερα, επωφελούνται μεγαλύτερο χρηματικό ποσό σε σύγκριση με τους συνταξιούχους Έλληνες Βορειοηπειρώτες που δούλεψαν σκληρά, φωνάζουν δυνατά κι αγωνίζονται χρόνια τώρα για δικαίωση στην ίδια την πατρίδα τους».

Γιώργος Μύτιλης