Άθλιες οι συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο του Αργυροκάστρου

Άθλιες οι συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο του Αργυροκάστρου

ΑΙΧΜΕΣ

Στενός μου φίλος, αφού δε μπόρεσε να ξεπεράσει τη σύγχρονη νόσο στο σπίτι του, αναγκάστηκε, με συμβουλή γιατρού, να εισαχθεί στο νοσοκομείου του Αργυροκάστρου.

Στο θάλαμο που θα νοσηλευόταν, πριν ξαπλώσει, του ζητήθηκε να στρώσει το κρεβάτι του με καθαρά σεντόνια, με κουβέρτα από το σπίτι του. Να φέρει και προσκεφάλι.

Κατά τη νοσηλεία, ορισμένα φάρμακα, μάλιστα τα βασικά, αναγκάστηκε να τα αγοράσει από το φαρμακείο. Έλειπαν από το νοσοκομείο. Τρεις ενέσεις, οι πιο κατάλληλες για τον COVID – 19, παραγγέλθηκαν στα Τίρανα και έφτασαν αλήθεια γρήγορα, έναντι 600 χιλιάδων λεκ (παλιά) στον ασθενή.

Οι νοσοκόμες, χωρίς λεφτά, δε σε εξυπηρετούσαν κατάλληλα.

Η διατροφή, το πρωινό, το μεσημεριανό είτε το βραδινό, ήταν χάλια. Ο ασθενής σε όλο το χρονικό διάστημα της νοσηλεία του στο νοσοκομείο, που χρειαζόταν κιόλας καλή διατροφή, θρέφτηκε απ’ έξω. Από το σπίτι του και το εστιατόριο.

Ο υπεύθυνος γιατρός, πληρώθηκε αδρά και αυτός.

Ευτυχώς που ο φίλος μου σώθηκε, προφανώς αφού είχε λεφτά. Διαφορετικά, θα πήγαινε με τους πολλούς. Περίπου με ίδιο ποσό λεφτών, απέφυγε τον κίνδυνο, το μοιραίο και η σύζυγος του. Οι δύο μαζί, για να σωθούν, ξόδεψαν περίπου 3 εκατομμύρια λεκ (παλιά).    

Γιώργος Μύτιλης