Δεν θέλουν…

Δεν θέλουν…

ΑΙΧΜΕΣ

Η πράξη λέει ότι, όχι μόνο τώρα, αλλά ποτέ δεν ήθελαν…  

Κάποτε ήμασταν όλοι Ηπειρώτες. Από τότε που πέρασε η διαχωριστική γραμμή και οι Ελλαδίτες, εμάς τους Έλληνες, πέρα από το σύνορο, μας βάφτισαν Βορειοηπειρώτες, διαπιστώνουμε μόνο σχέδια γενικής εξόντωσης και κανένα σχέδιο σωτηρίας.

…Και μοιραστήκαν: η αγάπη, το παράπονο, η θυσία από τη μια μεριά των συνόρων κι από την άλλη η άρνηση, η αδιαφορία, η παραγκώνιση, η διαφοροποίηση, η υποτίμηση … 

Άμα δε θέλει το ελληνικό κατεστημένο, που εναλλάσσει κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης, ότι και να κάνεις, ποτέ δε θα λύσεις πρόβλημα.

Οι πορείες διαμαρτυρίας, οι αντιστάσεις οποιασδήποτε μορφής, είναι απλά πολιτικά τεχνάσματα από δικούς μας μαντράχαλους και τίποτε περισσότερο.

Μας εκπλήσσει το τελευταίο γεγονός, η δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα αποκαταστήσει αδικίες και σε συνέχεια παρατηρούμε χωρίς απολύτως καμιά δικαιολογία, παρατεταμένη σιωπή τάφου. Καμιά απολύτως απάντηση σε επιστολές, σε συναντήσεις, σε οργανωμένες διαμαρτυρίες…

Η κυβέρνηση δεν καταργεί, δεν αλλάζει τους παράδοξους, ρατσιστικούς νόμους, που θίγουν τα συμφέροντα των Βορειοηπειρωτών, αλλά δεν εφαρμόζει ούτε ψηφισμένο νόμο από την προηγούμενη Ελληνική Βουλή, που δικαιώνει τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες.

Η πολιτική λύση είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού, στη βούλησή του, όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν θέλει (όχι δεν μπορεί) … ούτε αυτός, όπως και οι προηγούμενοι, να ανατραπεί η συγκεκριμένη κατάσταση…!!!    

Γιώργος Μύτιλης