Αλβανία: Η Αμερικανίδα πρέσβειρα ανακοίνωσε την κατάσχεση παραθαλάσσιων ακινήτων εγκληματικής ομάδας

Αλβανία: Η Αμερικανίδα πρέσβειρα ανακοίνωσε την κατάσχεση παραθαλάσσιων ακινήτων εγκληματικής ομάδας

Ένα παράδειγμα δικαιοσύνης περιέγραψε η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στα Τίρανα, Γιούρι Κιμ, την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ και την τιμωρία μιας ομάδας που βρέθηκε με ακίνητα στην ακτή του Σενγκίν, στη Λέζα.

Η πρέσβειρα ενθάρρυνε την SPAK (σημ.: Ειδική δομή κατά της διαφθοράς) να συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, καθώς μεταξύ των καταδίκων είναι και αξιωματούχοι του δημοσίου.

 «Μια άλλη σημαντική καταστολή της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος: η SPAK καταδίκασε 11 εγκληματίες, συμπεριλαμβανομένων δημοσίων υπαλλήλων, για κλοπή δημόσιας περιουσίας αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό είναι επίσης ένα άλλο παράδειγμα ισχυρής συνεργασίας ΗΠΑ-Αλβανίας. Ελπίζουμε ότι η SPAK θα συνεχίσει να παράγει αποτελέσματα. Σημαντικό για τον τερματισμό της ατιμωρησίας για τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα».

Η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων 60 εκατομμυρίων ευρώ ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα για τη SPAK από την ίδρυσή της, αλλά και στην ιστορία της αλβανικής δικαιοσύνης.

 Πρόκειται συνολικά  για περίπου 300 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, σε 75 διαφορετικές περιοχές. Αυτή η ποινή ήταν μέρος της έρευνας για το φάκελο 339, όπου μεταξύ εκείνων που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση είναι επίσης οι Τζεβί Ντόκα και Μιμόζα Ντόκα, οι οποίοι είναι αντίστοιχα ο αδελφός και η αδελφή του πρώην βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Λέζα, Arben Ndoka. 

Πηγή: echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: