Αλβανία: Ο Ράμα απάντησε γιατί υποδέχτηκε τον Ερντογάν την ημέρα που τιμούσαν τον «τουρκοφάγο» εθνικό τους ήρωα

Αλβανία: Ο Ράμα απάντησε γιατί υποδέχτηκε τον Ερντογάν την ημέρα που τιμούσαν τον «τουρκοφάγο» εθνικό τους ήρωα

Παναγιώτης Σαββίδης

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας απάντησε στα επικριτικά σχόλια για το γεγονός πως υποδέχτηκε τον Ερντογάν, ανήμερα της επετείου θανάτου του εθνικού ήρωα, Γεωργίου Καστριώτη – Σκεντέρμπεη.

Mε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, έδωσε απάντηση στις βολές που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες για το γεγονός πως υποδέχτηκε στα Τίρανα τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, την ίδια ημέρα που συμπληρώνονταν 554 χρόνια από τον θάνατο του εθνικού ήρωα Γεωργίου Καστριώτη – Σκεντέρμπεη, ο οποίος ήταν ορκισμένος εχθρός των Οθωμανών.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός υποστήριξε πως η ημερομηνία επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, την περασμένη Κυριακή, συνέπεσε από σύμπτωση, τονίζοντας πως ότι δεν έχει καμία σχέση με την τέταρτη πολιορκία της Κρούγια και την κατάληψή της από τους Οθωμανούς, αφού η Τουρκία υπέγραψε την «Αιώνια Συμφωνία Φιλίας» με την Αλβανία πριν από 100 χρόνια.

Έγραψε μεταξύ άλλων ο Ράμα : «Σχολιάζοντας την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κάποιοι φίλοι εδώ δεν δίστασαν να εξυβρίζουν και να κατηγορούν «στο όνομα του Σκεντέρμπεη»! Κατά σύμπτωση, η επίσκεψη (Ερντογάν) συνέπεσε με την ημέρα του θανάτου του Εθνικού μας Ήρωα, την οποία έμαθαν με αυτή τη γεμάτη αφορμή όσους διατάζουν να φουντώνουν τις φλόγες του ψηφιακού ή αντιπολιτευτικού πατριωτισμού, που ανάβει κάθε φορά που συναντώ τον «κατακτητή», την Άγκυρα» έγραψε, εκθειάζοντας στη συνέχεια την Τουρκία και τον Ερντογάν, για τη βοήθεια προς την Αλβανία όλα αυτά τα χρόνια.

Αποκαλώντας τον Τούρκο πρόεδρο «δοκιμασμένο φίλο» της χώρας του, ο Ράμα υπενθύμισε στους συμπατριώτες του τη δωρεά εμβολίων για την καταπολέμηση του Covid-19 από την Τουρκία, όταν τα Βαλκάνια -όπως σχολιάζει- έμειναν ως «ψάρια χωρίς νερό» από την πανδημία. 

protothema.gr

Γιώργος Μύτιλης