Αλβανία: Τελετή Ενεργοποίησης της 4ης Ταξιαρχίας Βοήθειας Δυνάμεων Ασφαλείας

Αλβανία: Τελετή Ενεργοποίησης της 4ης Ταξιαρχίας Βοήθειας Δυνάμεων Ασφαλείας

Στις 9 Μαρτίου, ιδρύθηκε στα Τίρανα η έδρα της Ομάδας Εργασίας των Βαλκανίων των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ – την πρώτη μόνιμη παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην Αλβανία.  Σήμερα ενεργοποιήθηκε επίσημα ένα άλλο στοιχείο της Αμερικανικής παρουσίας στην γειτονική χώρα, η Ταξιαρχία Βοήθειας των Δυνάμεων Ασφαλείας του Στρατού των ΗΠΑ, γνωστή και ως SFAB.

Η SFAB, η οποία είναι η κορυφαία μονάδα στρατιωτικής εκπαίδευσης του Αμερικανικού στρατού , συνεργάζεται με την κορυφαία αλβανική στρατιωτική μονάδα – την Ομάδα Μάχης Ελαφρύ Πεζικού – για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Αλβανίας.

«Πράγματι, η απρόκλητη, αδικαιολόγητη, βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καθιστά σαφές ότι οι δυνατότητες και η διαλειτουργικότητα των Συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι κρίσιμες. Οι Στρατιώτες της SFAB είναι αποδεδειγμένοι ηγέτες που είναι οι καλύτεροι στην τέχνη τους και θα καταβάλλουν τις καλύτερες προσπάθειές τους κάθε ώρα της ημέρας για να διασφαλίσουν ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Αλβανίας μπορούν να κάνουν ακριβώς αυτό», σημείωσε στην εκδήλωση η Πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Γιούρι Κιμ.

viadiplomacy.gr

Γιώργος Μύτιλης