Απροστάτευτη η εταιρεία μεταφοράς επιβατών στη Δρόπολη

Απροστάτευτη η εταιρεία μεταφοράς επιβατών στη Δρόπολη

ΑΙΧΜΕΣ

Πριν από μερικούς μήνες άλλαξε στην Αλβανία ένα νομικό πλαίσιο: Κάθε εταιρεία μεταφοράς επιβατών είναι αναγκασμένη πια να παίρνει την άδεια εργασίας όχι στο Δήμο, αλλά στο Υπουργείο Μεταφορών.

Τα διαβήματα, για την ανανέωσή της νέας άδειας, πρέπει να γίνονται χωρίς τη διακοπή της λειτουργίας. Το κοινό, ο κόσμος, ο Δροπολίτης να εξυπηρετείται.

Όμως, στη Δρόπολη συνέβη το απρόοπτο. Το παράλογο.

Πάνω στις ενέργειες, στην προσπάθεια της Εταιρείας με ιδιοκτήτη τον Γιάννη ΤΣΙΓΚΑ, για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας, βάσει της νέας νομοθεσίας, μετά από δέκα χρόνια δουλειάς, μπαίνει στο χώρο της και την αντικαθιστά με το “έτσι θέλω”, μια άλλη εταιρία, που δήθεν έχει κερδίσει αυτή το διαγωνισμό.

Και κατατρέχεται, κυνηγιέται αδίκως ο Γιάννης. Τον ειδοποίησαν κιόλας να σταματήσει τη δραστηριότητα, μην υπολογίζοντας τη σοβαρή επένδυση, τα δύο λεωφορεία κι ούτε τις τέσσερις οικογένειες, που πετιούνται στο δρόμο.

Για την επίλυση του ζητήματος, το «θα» και το «έχεις δίκιο» του πρώην Δημάρχου του Δήμου της Δρόπολης πέρασε στο νέο.

Οι βουλευτές της περιοχής, που γνωρίζουν καλά το θέμα, κωφεύουν, το Ελληνικό Προξενείο στ’ Αργυρόκαστρο, είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Μόνον ο κόσμος αντιδρά, διαμαρτύρεται. Ζητάει να αποκατασταθεί το συντομότερο η αδικία και να αποφευχθεί έτσι η ταλαιπωρία των Δροπολιτών.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, αφού αισθάνεται αδικημένος, νομικά, πολιτικά και εθνικά απροστάτευτος, ξεσπάει:

«Εδώ, στο χώρο μας, έχουν πεθάνει τα πάντα. Την Μειονότητα δεν τη θέλει κανένας. Ούτε η ίδια θέλει τον εαυτό της…!».

08.09.2019

Σχετικά άρθρα: