Απόστρατος Τούρκος ναύαρχος: Τελεσίγραφο 48 ωρών στην Ελλάδα να αφοπλίσει τα νησιά

Απόστρατος Τούρκος ναύαρχος: Τελεσίγραφο 48 ωρών στην Ελλάδα να αφοπλίσει τα νησιά
«Διαθέτουμε την ισχύ να τα πάρουμε»
Ο απόστρατος Τούρκος ναύαρχος, Ντενίζ Κουτλούκ, ζήτησε να δοθεί τελεσίγραφο 48 ωρών στην Ελλάδα για να αφοπλίσει τα νησιά.

«Η Τουρκία πρέπει να δηλώσει πως “δεν αναγνωρίζουμε κυριαρχία σε αυτά τα 16 νησιά”. Η Τουρκία πρέπει να πει πως “Ελλάδα εντός 48 ωρών και υπό παρατήρηση από διεθνείς παρατηρητές θα διασφαλίσεις τον αφοπλισμό αυτών των νησιών ή αλλιώς αυτά τα νησιά είναι δικά μας”.

Και ένα-ένα να τα πάρουμε και να τελειώσουμε. Διαθέτουμε αυτήν την ισχύ», έλεγε ο πρώην στρατιωτικό σε διαδικτυακή εκπομπή του veryansintv.com.

Ο Κουτλούκ έλεγε μεταξύ άλλων: «Η Τουρκία μπορεί να εισβάλει σε αυτά τα νησιά ανά πάσα στιγμή. Αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι έναντια στο διεθνές δίκαιο».

Και η Γαλλία μπήκε στο στόχαστρο του πρώην ναυάρχου: Η Γαλλία ασχολείται με το να στέλνει εκεί πολεμικά αεροσκάφη και να στήνει στην Κύπρο αεροπορική βάση. Πρόκειται για γεωπολιτικούς ελιγμούς. Από τη μία μεριά θέλουν να πουλήσουν όπλα και πλοία στην Ελλάδα. Αυτά τα βήματα πρέπει να διακοπούν από διεθνείς φορείς διότι αποτελούν παραβίαση του δικαίου».

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα: