Έχουμε ράμματα για πολλές γούνες

Έχουμε ράμματα για πολλές γούνες

Η ιστοσελίδα epimenoume.gr, προσπαθεί να αγγίξει πληγές, να πει αλήθειες, να καυτηριάσει πολιτικούς, που μας μάραναν, να προσεγγίσει και να ενώσει υγιέστατες δυνάμεις.

Απαγορεύει, δε δίνει βήμα για καυγά, για προσωπικές εκρήξεις, για να βγάζει ο καθένας τα απωθημένα του.

Ρώτησε, πολύ απλά, σε προηγούμενο κείμενο, τον αναγνώστη:  «Εσείς, τι γνώμη έχετε», σχετικά με τις θέσεις μας, πώς και πόσο να ασχοληθούμε με το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον μας, ως Βορειοηπειρωτική Κοινότητα. Κι αντί πολιτισμένου διαλόγου, εποικοδομητικού, πειθαρχημένου ύφους, για να καταλήξουμε ομαλά σε κοινή γνώμη, συγκρουστήκαμε. 

Δεν είναι η στιγμή, μετά από 30 χρόνια κιόλας, για να καθίσουμε ο ένας απέναντι του άλλου. Ο καθένας, αν θέλει να ξεθυμάνει, έχοντας υπόψη τα προσωπικά του, αλλά και την κοινωνική αγανάχτηση, έχει το προφίλ του. Εκεί να το κάνει!

Πίσω από τον υπερπατριωτισμό και το «καθαρό πρόσωπο» του καθενός μας, υπάρχουν και οι ενοχές…

Όλοι κάναμε και κάνουμε λάθη. Συνειδητά ή ασυνείδητα. Το μέλι είναι γλυκό!!!

Στο πρώην σύστημα, όπως και σε τούτο τώρα, δεν ήταν όλοι κακοί. Ούτε όλοι καλοί. Τι να πεις στα παιδιά των ενόχων τώρα;! (Να έλεγες ή πες του ενόχου). Ότι ο πατέρας σου έκανε λάθη, ήταν εγκληματίας και τώρα θα τα πληρώσεις εσύ… Του πατέρα μου, συγκεκριμένα, δεν του είπα εγώ βγες παρτιζάνος, ούτε έμπα φυλακή, ούτε γίνου ματραπάζης, γίνου καταδότης ή κομμουνιστής, κλπ, κλπ.

… Υπάρχουν ράμματα για πολλές γούνες…, αν βουτήξουμε βαθιά, είναι το μόνο σίγουρο ότι… θα βρούμε μεγάλη βρωμιά! Όμως, είναι καλά, να κοιτάξουμε μπροστά, να βρούμε όλοι μαζί  κοινό παρονομαστή και να δούμε τι μπορούμε να σώσουμε από τα αποκαΐδια.

Κινδυνεύει ο τόπος μας! Το χωράφι μας, το σπίτι μας…

Γιώργος Μύτιλης