ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ COVID-IDIOTS…!!!

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  COVID-IDIOTS…!!!

Στυλιανός ΣΤΟΛΗΣ, Αναισθησιολόγος & Εντατικολόγος

Ενώ ξενυχτώ στη ΜΕΘ με 7 ασθενείς με κόβιντ, σκέφτηκα να γράψω στην epimenoume.gr, που την παρακολουθώ στενά και την κρίνω αρκετά ποιοτική, μερικά νέα και σκόρπιες σκέψεις από τη Σουηδία:

«Είμαστε πλέον στο δεύτερο κύμα που δεν ξέρουμε ακόμη πόσο θα κρατήσει. Είναι ζόρικο; Ίσως. Δεν μας αρέσει καθόλου, αλλά από την άλλη, φαίνεται να έχουμε συνηθίσει. Οι ασθενείς, που χρειάζονται νοσηλεία στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά είναι περισσότεροι σε αριθμό. Αυτοί που χρειάζονται, όμως ΜΕΘ, μέχρι στιγμής, είναι λιγότεροι. Δηλαδή είναι πολλοί ασθενείς στις κλινικές με Οξυγόνο και κορτιζόνη, θεραπεία που φαίνεται να φρενάρει την είσοδο στη ΜΕΘ, θεραπεία που στο πρώτο κύμα δεν γνωρίζαμε ότι βοηθάει τόσο.

Όμως, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό: είναι λιγότερο σε αριθμό και όχι το ίδιο ενθουσιασμένο να δουλέψει όπως την άνοιξη. Πολλές υπερωρίες, που δεν τις έχουμε πάρει άδεια, κούραση ή και αποφυγή της εργασίας στις ΜΕΘ από πολλούς. Κουράστηκαν, μπούχτισαν…

Όμως, καμιά διαφορετική διαλογή των ασθενών, δεν γίνεται. Όσοι νοσούν και χρειάζονται νοσηλεία, την έχουν. Με ότι καλύτερο υπάρχει. Εννοείται ότι ΥΠΗΡΧΑΝ και υπάρχουν πάντα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στο νοσοκομείο και στις ΜΕΘ. Όπως γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Παράλληλα, η διασπορά αυτού του ιού, είναι τόσο ανομοιογενής που προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στο … χάος, με μέτρα και αντίμετρα. Μάσκες, αποστάσεις, εγκλεισμό, καθαριότητα, ένα μιξ που μάλλον βοηθάει. Βοηθάει τη μη διασπορά, βοηθάει το να μη νοσήσουμε όλοι συγχρόνως.

Βέβαια, έχουμε κ τους Covid-idiots που μας ρίχνουν λάδι στα φρένα, σαμποτάροντας τη δουλεία μας, γελάνε με τα 17ωρα συνεχόμενης δουλειάς χωρίς ύπνο πολλές φορές, χλευάζουν την επιστήμη και έμμεσα τα ξενύχτια μας να φροντίσουμε αρρώστους, να σώσουμε ζωές… πολλές φορές κ αυτούς τους ίδιους.

Οι ψευδοεπαναστάτες του πληκτρολογίου, που δυστυχώς είναι πολλοί, απειλητικά πολλοί, λιώνουν τα νύχια τους γκουγκλάρωντας από τον άνετο καναπέ τους, για παραμύθια και φανταστικές ιστορίες, εκφράζοντας απόψεις και ψευδαισθήσεις χωρίς καμιά επιστημονική βάση και αλήθεια. Βαφτίζουν αλήθειες τις αποκλειστικές δημιουργίες της φαντασίας τους και των άλλων «ψεκασμένων».

Ποτέ δεν με είχε φοβίσει περισσότερο, όσο τώρα, το πείσμα αυτού του όχλου. Θα μου πεις 30.000 πίστεψαν το Σώρρα, άλλοι τόσοι πίστεψαν ότι ο Βελόπουλος έχει τα έγγραφα του Χριστούκ, γι’ αυτό τον έβγαλαν βουλευτή;! Ναι, τώρα όμως, τα ψέματα και οι συνομωσίες…. βάζουν σε κίνδυνο ζωές, άνθρωποι πεθαίνουν. Έμμεσα (ή άμεσα) σαμποτάρουν τη δουλειά του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, εσκεμμένα παρασύρουν σε αυτό τον παραλογισμό και άτομα ευαίσθητα, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, παίζοντας σαν ρωσική ρουλέτα τις ζωές τους.

Ναι, οι περισσότεροι δεν θα νοσήσουν τόσο βαριά, ώστε να πεθάνουν, αξίζει όμως, να πάρουν το ρίσκο;! Προφανώς και τους αφήνει αδιάφορους το γεγονός: οι γεμάτες όσο ποτέ άλλοτε ΜΕΘ, ο τρόμος και το άγχος αυτών που δυσπνοούν, το αίσθημα πνιγμού αν και έχουν 80% οξυγόνο στη μύτη τους, οι νέοι γονείς που αφήνουν πίσω τα παιδιά τους, αλλά είναι σίγουροι, ότι όλο αυτό το έχει οργανώσει ο Μπιλ Γκεϊτς και το σχέδιο να βάλει τσιπ στην κυρία Σούλα από το Παγκράτι!!!

Πιστεύω ότι κατά βάθος, είναι κακοί άνθρωποι, δεν διστάζουν να θέσουν ζωές σε κίνδυνο, αρκεί να πάρουν μερικά like στο διαδίκτυο. Ψυχικά άρρωστοι. Δεν αγαπάνε κανέναν άλλο, πέρα από τον εαυτό τους, το «εγώ» τους είναι πάνω απ’ όλα.

Το εμβόλιο είναι μια ελπίδα, είναι ένα όπλο, που μάλλον θα βοηθήσει να μειωθεί η μετάδοση και η διασπορά του ιού, σε όλους, να κοπάσει αυτή η φουρτούνα. Ίσως να μη είναι πανάκεια, ίσως να έχει παρενέργειες, όπως ΟΛΑ τα εμβόλια και φάρμακα. Πιστεύουμε όμως, ότι θα βοηθήσει και θα σώσει πολλούς περισσότερους. Θα σώσεις ίσως τον ηλικιωμένο πατέρα σου, τον γείτονά σου, τη μάνα σου αν το κάνεις ψεκασμένε μου νέε!! Και ΟΧΙ, δεν περιέχει κανένα τσιπ. Ούτε θα αλλάξει το DNA των ανθρώπων. Αλλά και να είχε τσιπ, θα θυσίαζες την υγεία και τη ζωή της μάνας και του πατέρα σου;;;

Το αρρωστημένο πείσμα σου, ότι έχεις δίκιο, μάλλον λέει ναι. Αυτό κάνουν οι ψεκασμένοι. Η ανευθυνότητα και ο εγωισμός τους σκοτώνει τους ίδιους και τους γονείς τους. Μέχρι στιγμής στη Σουηδία έχουν νοσηλευτεί περίπου 4 χιλιάδες ασθενείς. 4000 που κατά 99% θα είχαν προστεθεί στους 8.000 θανάτους, μέχρι στιγμής. Και αυτό χάρη της επιστήμης.

Η επιστήμη κάνει τα αυτοκίνητα να τρέχουν, αεροπλάνα να πετάνε, τα φάρμακα να θεραπεύουν, οι αναπνευστήρες να κρατάνε «πεθαμένους» στη ζωή. Η επιστήμη μας έδωσε τα κινητά στα χέρια που κρατάμε, το ρεύμα στο δωμάτιο μας. Η επιστήμη απλά … δουλεύει, υπάρχει. Δεν το κάνουν οι θεωρίες συνομωσίας, ούτε το αρρωστημένο «εγώ» και οι…. «απόψεις» ψεκασμένων, αλλά ούτε και οι προσευχές.

Σε μερικές εβδομάδες, πιστεύω και ελπίζω, να έχουμε ηρεμήσει και να ξαναγυρίσουμε στη ζωή μας, όπως πριν.

Σχετικά άρθρα: