Από το ’12 – ’13 ξεκινούν οι αδικίες

Από το ’12 – ’13 ξεκινούν οι αδικίες

(Όλο το πολιτικό σύστημα απέναντι στους Βορειοηπειρώτες)

Το μεγάλο παράπονο των Βορειοηπειρωτών δεν είναι χθεσινό. Είναι αρκετά παλιό.

Ξεκινάει από το ’12 – ’13, που έμειναν εκτός εθνικού κορμού. Μια χούφτα τόπος και κόσμος… έμειναν εκτός συνόρων.

Μεγάλη αδικία αυτή!

Γενεές και γενεές Βορειοηπειρωτών υπέφεραν φοβερά. Έφυγαν από τη ζωή με καημό και πίκρα. Με το μεγάλο παράπονο του μειονοτικού! Του παρατημένου αδελφού.

Το μεγάλο κακό είναι ότι, ο Βορειοηπειρώτης έρχεται αντιμέτωπα με τον Ελλαδίτη πολιτικό, ακόμα και σήμερα, σε νέα εποχή.

Δεν είναι ίδιο. Βαθαίνει το κακό. Ορίστε η νωπή είδηση:

Έκοψαν το επίδομα, σε Βορειοηπειρώτισσα με αναπηρία 80 τοις εκατό, χωρίς καμιά προειδοποίηση!

Το 2020 δύο Υπουργοί μεγάλων ελληνικών κομμάτων εξουσίας, που καυγαδίζουν για άλλα ζητήματα, γίνονται μαζί στην αδικία προς τα αδέλφια τους, τους Βορειοηπειρώτες.

Ο ένας – ο Κατρούγκαλος – μαγείρεψε τον βάρβαρο, αντισυνταγματικό νόμο στο ασφαλιστικό, ο άλλος – ο Βρούτσης – τον διατηρεί με πείσμα και ακραίο φανατισμό.

Τους αρέσει να κτίζουμε μαζί τη χώρα, αλλά οι Ελλαδίτες να τρώνε χώρια και περισσότερο.

Κύριε, Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Πρωθυπουργέ της χώρας! Πάρτε την κατάσταση στα χέρια Σας, δώστε τέρμα στην διάκριση! Ισοπεδώστε τη διαχωριστική γραμμή. Πάρτε τη γενναία πολιτική απόφαση και δρομολογήστε λύση στο ασφαλιστικό κι όχι μόνο.

Με πολιτική απόφαση εντάξτε τους Βορειοηπειρώτες, τα αδέλφια Σας, σε ειδικό καθεστώς προστασίας. Ξεχωρίστε τους από τους αλλοδαπούς. Είναι η ώρα Σας!

Σας θυμίζουμε:

Ο πατέρας Σας, το 1994, έθεσε τους εφτά όρους στο Μπερίσα, για να προστατέψει τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία. Είπε τότε: «Ότι συμβεί στο Κόσσοβο, θα συμβεί και στην Βόρεια Ήπειρο».

Με τη Ντόρα Υπουργό Εξωτερικών, η Νέα Δημοκρατία, παραχώρησε στους Βορειοηπειρώτες την ελληνική ιθαγένεια!

Θα Είστε ο πρώτος πολιτικός, που θα αλλάξετε την ψυχολογία του Βορειοηπειρώτη.

Διαφορετικά:

Δεν απειλούμε, απλά Σας προειδοποιούμε: ότι οι Βορειοηπειρώτες θα αντισταθούν, θα αντιδράσουν, θα διαμαρτυρηθούν με τα δύο ισχυρά δημοκρατικά μέσα, που έχουν στη διάθεσή τους: την δικαιοσύνη και την ψήφο τους.

(Σημείωση για τον αναγνώστη: Αν συμφωνούμε με την ανάρτηση, την κοινοποιούμε! Για να αποδείξουμε έτσι τη δύναμη του Βορειοηπειρώτη)

26/06/2020

Σχετικά άρθρα: