Από τότε που μας ξέκοψαν από τον εθνικό κορμό, λειτουργεί η άγνοια, η αδιαφορία, η αμέλεια των Ελλαδιτών για τα αδέλφια τους Βορειοηπειρώτες

Από τότε που μας ξέκοψαν από τον εθνικό κορμό, λειτουργεί η άγνοια, η αδιαφορία, η αμέλεια των Ελλαδιτών για τα αδέλφια τους Βορειοηπειρώτες

Το 1994 έτυχε να έρθω σε επαφή με έναν Ελλαδίτη καθηγητή πανεπιστημίου. Του συστήθηκα:

-Είμαι Βορειοηπειρώτης.

Με είδε με απορία ο διανοούμενος. Δεν ήξερε ο άνθρωπος τίποτε για μένα. Ούτε που πέφτει ο τόπος μου.

Έτυχε, όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόμαστε στην Πατρίδα μας, την Ελλάδα, να συναντηθώ με αρκετούς Ελλαδίτες πολιτικούς. Ακόμα και με Υπουργούς. Η άγνοια και η αδιαφορία τους για τον τόπο μας και τον κόσμο μας, με απογοήτευσε φοβερά.

Ήρθα σε ρίξει με έναν Ελλαδίτη στο μέτωπο εργασίας. Όταν με αποκάλεσε Αλβανό, ετοιμάστηκα να του ρίξω μπουνιά. Βρήκα όμως, τη δύναμη κι έκανα πίσω.

Μας ξέκοψαν το ’13 από τον εθνικό κορμό και από τότε λειτουργεί η άγνοια, η αδιαφορία, η αμέλεια των Ελλαδιτών προς τα αδέλφια τους Βορειοηπειρώτες.

Τώρα μας έχουν μέσα, αλλά μας θεωρούν ξανά έξω.

Ένας βουλευτής, πριν από χρόνια, όταν του ζήτησα να μου πει αν υπάρχει κάποιο σχέδιο για τη στήριξη στην Ελλάδα και για τους εναπομείναντες στα πάτρια εδάφη, μου απάντησε:

-Αν βοηθήσουμε εσάς, τους Βορειοηπειρώτες, θα βρούμε το μπελά μας από τον κόσμο μας. Θα ριχτούν να μας πνίξουν.

Αυτά τα περιστατικά σκέφτηκα τη στιγμή που παρακολουθούσα τον υβριστικό διάλογο ανάμεσα σε Ελλαδίτες και Βορειοηπειρώτες σε ανάρτηση του Θεσπρωτού βουλευτή, Βασιλείου ΓΙΟΓΙΑΚΑ, που ανακοίνωνε τη «χαρμόσυνη είδηση» ότι στις 1/1/2021 θα εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει άρση των παράλογων περιορισμών για τη χορήγηση του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερηλίκων στους Βορειοηπειρώτες που το δικαιούνται.

Το σκεπτικό του Ελλαδίτη είναι:

– Αρκετά έχουμε πληρώσει για τους Βορειοηπειρώτες και τους Κύπριους. Για τους έρμους τους Έλληνες κάντε κάτι!

Το συμπέρασμα:

– Ακόμα και τον απλό Ελλαδίτη, τον έχουμε απέναντι, όταν γίνεται λόγος για συμφέροντα.

10/07/2020

Σχετικά άρθρα: