Από 13 χώρες μαθητές στο διαγωνισμό Διεθνής Ολυμπιάδα Ελληνισμού και Ελληνικής Γλώσσας στο Βουκουρέστι

Από 13 χώρες μαθητές στο διαγωνισμό Διεθνής Ολυμπιάδα Ελληνισμού και Ελληνικής Γλώσσας στο Βουκουρέστι

Ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου,  η Διεθνής Ολυμπιάδα Ελληνισμού και Ελληνικής Γλώσσας που διοργανώθηκε στο Βουκουρέστι στο διάστημα 8 έως 11 Σεπτεμβρίου από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Ρουμανίας σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, με τη στήριξη και την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Ελληνισμού και Ελληνικής Γλώσσας περιλαμβάνει διαγωνισμό ελληνικής γλώσσας, στον οποίο συμμετέχουν μαθητές που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα τόσο στη Ρουμανία όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου. Ειδικότερα, δυνατότητα συμμετοχής έχουν μαθητές  διακρίθηκαν για την επικοινωνία τους στα νέα ελληνικά και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού πέραν του χώρου της μητροπολιτικής Ελλάδας. Στη φετινή Ολυμπιάδα λαμβάνουν μέρος μαθητές από 13 χώρες. Από Αίγυπτο, Αλβανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Μολδαβία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης, υπογράμμισε ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας στηρίζει «κάθε προσπάθεια που αφορά στην εκμάθηση των Ελληνικών, στη διατήρηση και ενίσχυση της ταυτότητας των Αποδήμων μας, στην ανάδειξη της Ελληνικής ως προμετωπίδας της ήπιας ισχύος της χώρας μας στο εξωτερικό και ως βασικού πλεονεκτήματος της πολιτιστικής μας Διπλωματίας. Είμαστε δίπλα σε όσες και όσους αγαπούν τόσο την Ελλάδα, ώστε να μπορούν να μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας» τόνισε ο κ. Χρυσουλάκης.

Στο εξώφυλλο: FILE PHOTO Η αφίσα της εκδήλωσης φωτο ΓΓΑΕ-ΔΔ

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

hellasjournal.com

Σχετικά άρθρα: