Βάζουμε την άμαξα μπροστά από το άλογο

Βάζουμε την άμαξα μπροστά από το άλογο

(Η ενότητα είναι συγκεκριμένη πράξη – επίλυση κοινού ζητήματος. Δεν είναι απλά μια λέξη)

Ρωτάω πολλούς δικούς μας τι είναι η ενότητα για μας τους Βορειοηπειρώτες; Η απάντηση ρηχή. Διαπιστώνεις στο σκεπτικό του καθενός μόνο αντιφάσεις. Σύγχυση σκέψης. Πρώτον και κύριο δεν μάθαμε ακόμα να σκεπτόμαστε ορθά.

Οι περισσότερες απαντήσεις, δυστυχώς, είναι γκλίτσα που τραβάει προς το βοσκό. Προς το κόμμα, που σπρώχνει τον απλό Βορειοηπειρώτη σε ερεθισμένη, οξύθυμη, αδιανόητη αντιπαράθεση. Σαν να γεννήθηκε και μεγάλωσε ο κάθε οπαδός μαζί με το κόμμα της «ψυχής» του.

Κι ας δοκίμασε μια σειρά από ελληνικά και αλβανικά κόμματα, κυβερνήσεις, που «προστατεύουν» τα Μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα με αναίρεση, βάναυση παραβίαση.

Η ενότητα, να είμαστε μαζί, να λειτουργούμε από κοινού, δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε επιθυμία του καθενός ξεχωριστά.  Είναι συγκεκριμένη πράξη που ευτυχώς ή δυστυχώς τη διαχειρίζονται οι πολιτικοί μας.

Τον κόσμο τον ενώνεις με τη επίλυση του ζητήματος κι εργάζεσαι γι’ αυτόν με αυταπάρνηση. Αφού σαν πολιτικός, του ζητάς σταυρό, τότε ποτέ δεν τον σταυρώνεις.

Η απλή λογική λέει ότι ο κοινός αγώνας για να λυθεί το κοινό πρόβλημα ενώνει. Κάνεις το αντίθετο, αφήνεις τη λύση μεσοδρομίς, βάζεις το κόμμα μπροστά από το ζήτημα, όπως την άμαξα μπροστά από το άλογο, κάνεις μεγάλη ζημιά και ο κόσμος τότε σε αγνοεί.

Σχετικά άρθρα: