Βάσσος Πάνος: Πάντα προσπαθούσε να προσφέρει στους συνανθρώπους του με ευδιαθεσία

Βάσσος Πάνος: Πάντα προσπαθούσε να προσφέρει στους συνανθρώπους του με ευδιαθεσία

Γράφει

ο Ηλίας ΣΤΟΛΗΣ

Καταγόταν από το χωριό Βάνιστα, από τη γνωστή οικογένεια Πάνου με άλλα ενδεδειγμένα στελέχη εκείνης της εποχής.

Κατά την άποψή μου, ο χαρακτήρας του, δεν ταυτιζόταν με εκείνων των άλλων στελεχών και ίσως γι’ αυτό, αποπέμφθηκε από το 1956, από αξιωματικός του αλβανικού στρατού.

Ήρθε στην Ε. Ε. Αργυροκάστρου με καθήκον τμηματάρχη στον ομολογουμένως δύσκολο τομέα της Γεωργίας. Εργάστηκα υπό την εποπτεία του για δύο χρόνια. Εξ αρχής η παρουσία του έδωσε νέα πνοή στο τμήμα και νέα ωθητική πορεία στη δουλειά. Ήταν γλυκομίλητος, χαμογελαστός και πολύ συνεπής στο καθήκον. Δεν διάταζε ποτέ, αλλά τα πάντα εκτελούνταν στον καιρό και με την δέουσα ποιότητα.

Είχε πλήρη εμπιστοσύνη στους υφιστάμενούς του και εκείνοι αφοσιωνόταν στη γρήγορη και σωστή εκτέλεση, όχι ως συνηθιζόταν, των διαταγών, αλλά των παραγγελιών του, όπως χαριτολογούσαμε μεταξύ μας.

Παρότι αδελφός υψηλόβαθμου στελέχους, του Σπύρου Πάνου, ήταν πολύ προσιτός και αξιαγάπητος με τους λοιπούς υπαλλήλους. Σπουδαγμένος στην Ελλάδα με μουσικές εμπειρίες, συχνά, εκείνα τα ύπουλα χρόνια, μας διασκέδαζε, με ελληνικά τραγούδια σε διασκεδαστικές εκδηλώσεις.

Τον ξανασυνάντησα το 1960, κατά την διετή φοίτηση στο Γεωπονικό Ινστιτούτο των Τιράνων. Μετά την άριστη αποφοίτηση διετέλεσε ως Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ε. Ε. Κρούγιας και μετέπειτα Πρόεδρος της Περιφερειακής Ε. Ε. Μπουρέλι.

Με την συμπεριφορά του και τις διοικητικές του ικανότητες απόχτησε τη συμπάθεια και αγάπη του επιτελείου του, του συνόλου των εκεί κοινωνιών, καθώς και των κεντρικών οργάνων της νομενκλατούρας του καθεστώτος.

Εκτιμώντας τα προσόντα του, παρότι τα άλλα ηγετικά μέλη της οικογένειας είχαν πάρει την κατιούσα, ο Βάσσος ανελίχθηκε Γενικός Διευθυντής του Τουρισμού της Αλβανίας, όπου μετά ολίγων ετών, λόγω προβλημάτων υγείας, απεβίωσε.

Σε όλη του τη ζωή δεν άλλαξε συμπεριφορά έναντι των συνεργατών, φίλων και ειδικά των συμπατριωτών του, πάντα προσπαθούσε να προσφέρει στους συνανθρώπους του με ευδιαθεσία.

Σχετικά άρθρα: