Βόρεια Ήπειρος: Εκατοντάδες εκατομμύρια πετάχτηκαν σε βαρέλι δίχως πάτο…

Βόρεια Ήπειρος: Εκατοντάδες εκατομμύρια πετάχτηκαν σε βαρέλι δίχως πάτο…

Το Αργυρόκαστρο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης. Και στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής εγκαινίασε με την αλβανίδα υπουργό Τουρισμού την Εμπορική Έκθεση που διοργανώνουν τα τοπικά Επιμελητήρια Αργυρόκαστρου – Ιωαννίνων και τις εργασίες επιχειρηματικού φόρουμ.

Ο κ. Φραγκογιάννης είχε συναντήσεις και με έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και επισκέφθηκε και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που ανήκουν σε ομογενείς.

Θα ήταν πολύ χρήσιμο πάντως, μιας και ο κ. Φραγκογιάννης δείχνει να είναι επιμελής, να αναζητήσει στα αρχεία του υπουργείου πόσα χρήματα, πόσα εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν δοθεί στη Βόρειο Ήπειρο με μοναδικό σκοπό να δημιουργηθεί οικονομική και βιοτεχνική δραστηριότητα που θα κρατούσε τους ομογενείς στα πάτρια εδάφη τους. Και να αναζητήσει μετά πόσες επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν και πόσο κόστισαν. Έτσι θα διαπιστώσει πολύ εύκολα ότι μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια πεταχτήκαν στο βαρέλι δίχως πάτο της διαφθοράς και της διαπλοκής που συνέδεε πολλούς επαγγελματίες Βορειοηπειρώτες με πολιτικά και επιχειρηματικά κυκλώματα στην Ελλάδα…

Με αποτέλεσμα ούτε έργα να γίνουν ούτε υγιείς επιχειρήσεις να στηθούν, που θα μπορούσαν τότε να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της Βορείου Ηπείρου, προς όφελος όχι μόνο των ομογενών αλλά και των παραμεθόριων ελληνικών περιοχών.

exofrenikos@hotmail.com

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Πηγή: https://www.paron.gr/

Γιώργος Μύτιλης