«Για έναν ακόμη άγγελο»

«Για έναν ακόμη άγγελο»

Και οι ουρανοί άνοιξαν, και το σκοτάδι μαύρισε όλες τις ομορφιές της όμορφης Δερόπολης, και ένας άγγελος προστέθηκε στους ουρανούς να ταράξει τις θάλασσες της ψυχής μας αγγίζοντας ακόμη και τις πέτρες.

Η κοινότητα της Δερβιτσάνης, οι Δεροπολίτες, οι Πωγωνίσιοι, αλλά και συμπολίτες μας από τον Δήμο Φοινικαίων και από διάφορα μέρη λυγίσαμε στο άκουσμα του χαμού της 13-χρονης Χρυσάνθης.

Η οικογένεια της Έλλης και του Ηρακλή Ντρίτσου, από την Δερβιτσάνη, την Κυριακή που πέρασε, έχασε για πάντα το μικρό τους αγγελούδι, μέσα στο σπίτι τους που τυλίχτηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς εσωτερικά από ένα αναμμένο κερί που τρεμόσβηνε στο σκοτάδι, αφού η Δερόπολη είχε διακοπή ρεύματος πάνω από 20 ώρες.

Η γλυκιά Χρυσάνθη, με τα αθώα και χαμογελαστά μάτια, με την ιδιαίτερη ανάγκη για επικοινωνία που είχε και την αγάπη που τόσο απλόχερα προσέφερε στους γύρω της με το μοναδικό της χαμόγελο και τη σφιχτή αγκαλιά της, «έφυγε» τόσο νωρίς και τόσο άδικα από την θαλπωρή της οικογένειάς της.
Με τι λόγια να παρηγορήσεις την μητέρα της, τον πατέρα της και τον αδερφό της, που τόσα χρόνια βίωναν τον δικό τους Γολγοθά, αλλά με αγάπη, επιμονή, υπομονή και τεράστιο αγώνα κέρδιζαν κάθε μάχη αντιμετωπίζοντας θαρραλέα καθημερινά το φάσμα του αυτισμού.

Ο Σύλλογος «Εστία Δερόπολης», ως άμεση πράξη συμπαράστασης και στήριξης στην οικογένεια Ντρίτσου, ακυρώνει όλες τις δράσεις που είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει ενόψει εορτών, όπως την καμπάνια στήριξης στους ηλικιωμένους του Δήμου Δερόπολης και την γιορτινή δραστηριότητα με τα παιδιά.

Απευθύνουμε δημόσια έκκληση προς όλους σας, να γίνουμε όλοι μια γροθιά, να στηρίξουμε οικονομικά την οικογένεια της Χρυσάνθης και να μετατρέψουμε τις στάχτες του σπιτιού της σε ένα υγιές και ανθρώπινο περιβάλλον για την οικογένειά της.

Το χρωστάμε στον αγώνα της, στον άδικο χαμό της, στην αθώα ψυχούλα της.
Ας προσφέρουμε λίγη από την αγάπη μας, ας δείξουμε λίγη ανθρωπιά προς τον συνάνθρωπο και ας κάνουμε κάτι έστω και μετά το χαμό της Χρυσάνθης, για την Χρυσάνθη.

Με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας της Έλλης και του Ηρακλή Ντρίτσου, ο καθένας από σας, μπορείτε να συνεισφέρετε οικονομικά στους παρακάτω λογαριασμούς:

Λογαριασμός για όσους διαθέτουν paypal: info@estiaderopolis.org

Λογαριασμός σε Ελλάδα: Εθνική Τράπεζα, GR3201103620000036261336063, δικαιούχος Ελισάβετ Ντρίτσου

Λογαριασμοί σε Αλβανία: ALPHA ΒΑΝΚ Albania
Για εμβάσματα σε ευρώ EUR IBAN: AL97 9026 1235 0231 2300 3124 2338
Για εμβάσματα σε λεκ ALL IBAN: AL78 9026 1235 0231 2300 2296 4215
Swift Code (BIC): CRBAALTRXXX

Ας ευχηθούμε να είναι το τελευταίο θύμα που θρηνεί αυτός ο τόπος και ας γίνει η αθώα ψυχούλα της ο πιο φωτεινός φάρος στις καρδιές των οικιών της και όλων εμάς για να βρούμε τη δύναμη και το θάρρος να αλλάξουμε αυτό που στέρησε της δική της ζωή!

Σχετικά άρθρα: