«Δεν μας θεωρούν Έλληνες, γιε μου», λέει ο πατέρας στον δημοφιλή τραγουδιστή, Χρήστο Μάστορα

«Δεν μας θεωρούν Έλληνες, γιε μου», λέει ο πατέρας στον δημοφιλή τραγουδιστή, Χρήστο Μάστορα

Πληκτρολογήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου από τον δημοφιλή τραγουδιστή και συμπατριώτη μας, Χρήστο Μάστορα, στο «Facebook» αυτό το κείμενο – κραυγή, για την ισότιμη αντιμετώπιση των Βορειοηπειρωτών στην Πατρίδα τους.

Μεσολάβησε και η απάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που υποσχόταν ότι θα αποκατασταθεί η γενική αδικία που γίνεται προς τους Βορειοηπειρώτες, τα αδέλφια του και κυρίως αυτή, που σχετίζεται με τον αντισυνταγματικό νόμο Κατρούγκαλου.

Κύλισαν σχεδόν 6 μήνες από την ημέρα αυτή και η υπόσχεση μένει ορφανή, στο χαρτί, παίζει σε βίντεο, μένει στο συρτάρι…

Epimenoume.gr

Τη στιγμή που σας γράφω, βράζω μέσα μου από θυμό. Με το ζόρι καταφέρνω να πληκτρολογήσω.
Η λέξη Βορειοηπειρώτης, δεν είναι συνώνυμη με τη λέξη Νοτιοαλβανός. Μιλάμε για τους Έλληνες που έχουν τη γλώσσα τους ελληνική και την κουλτούρα τους Ηπειρώτικη. Όχι ότι είναι κάτι το σπουδαίο ή το ιδιαίτερο να γεννιέσαι Έλληνας ή Αλβανός. Αυτό δεν το επιλέγεις εσύ. Όπως δυο ξαδέρφια από την Κοσοβίτσα Πωγωνίου δεν επέλεξαν να γεννηθούν στο ίδιο χωρίο, αλλά ο καθένας βρίσκεται από την άλλη πλευρά των συνόρων. Ο ένας να ζει στην Ελλάδα της δημοκρατίας και ο άλλος, ίσως σε καμιά φυλακή του Χότζα. Αυτό που έχει σημασία, όμως, για κάποιον, είναι να του στερείται η αλήθεια του, και αλήθεια για μένα, είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Η Αλήθεια αποτελείται από τη λέξη Λήθη και το α-το στερητικό (Αυτό που δεν ξεχάστηκε)! Κι εσείς μας στερήσατε την αλήθεια μας! ΞΕΧΑΣΑΤΕ δηλαδή κύριοι! Μου στέλνει σήμερα ο πατέρας μου ένα γεγονός που τα media έκαναν αβαβά, λέγοντας μου τη φράση «τελικά δεν μας θεωρούν Έλληνες γιε μου!!!». Πρόκειται για κάτι, που ο Πρωθυπουργός που τόσοι Βορειοηπειρώτες στηρίξαμε, επέλεξε να μην τηρήσει. Την αδικία που δεσμεύτηκε κι ο ίδιος, σε σχέση με τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών και τον απεχθή νόμο Κατρούγκαλου, ότι θα διορθώσει.
Οι Βορειοηπειρώτες, λοιπόν, παρά το γεγονός ότι έχουν εκπληρώσει απόλυτα τις υποχρεώσεις τους προς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ΤΟΥΣ και ΜΑΣ, λαμβάνουν κατά πολύ μειωμένη σύνταξη σε σχέση με τους Ελλαδίτες που έχουν τα ίδια ένσημα! Κι όμως, εν έτη 2020 αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας! ΞΑΝΑΛΕΩ, δεν είναι πιο σπουδαίο να είσαι από κάπου και δεν επιλέξαμε να είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά τι να κάνουμε; Είμαστε, δυστυχώς ή ευτυχώς και κάποιοι πρόγονοί μας έφτυσαν αίμα, επειδή ακριβώς ήταν Έλληνες στις φυλακές του απολυταρχικού κράτους του Χότζα. Και τελικά κάποιοι απ’ αυτούς συνεχίζουν να είναι φυλακισμένοι στην ίδια τους τη χώρα! Διορθώστε το λάθος κύριε Πρωθυπουργέ, γιατί αν δεν το κάνετε, κάποια στιγμή θα διορθώσουμε κι εμείς το λάθος που κάναμε στις κάλπες!

Σχετικά άρθρα: