ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ

Αντιγράφω, λέει η Λία, από το μήνυμα της φίλης μου, της Νίκης, που ζει στη Μυτιλήνη.

«Τη φωτιά τη βάλανε οι ίδιοι… Αυτοί που κάθε μέρα βλέπαμε, να καίνε παντού τα πάντα, για να ψήσουν αρνί αγορασμένο ή κλεμμένο, γάτες και σκυλιά… Αδέσποτο για αδέσποτο δεν κυκλοφορεί στους δρόμους… Ήταν απλά θέμα χρόνου… Εσείς Λία, βλέπετε μόνο στις ειδήσεις, κάποια, από τα όσα συμβαίνουν εδώ… Συνήθως η κάμερα εστιάζει σε μανάδες με μωρά στην αγκαλιά και σε θλιμμένα παιδικά μάτια… Εμείς, αυτές τις μανάδες και τα παιδιά τους, τα βάλαμε σήμερα στα σπίτια μας! Για να πω την αλήθεια, όχι μέσα, έξω στις αυλές και στις βεράντες μας. Φοβόμαστε…Τους δώσαμε μάσκες, τους μαγειρέψαμε, κάνανε μπάνιο με τα λάστιχα ποτίσματος, πίσω από παραβάν που πρόχειρα τους στήσαμε με ότι είχε ο καθένας. Η μάνα μου, κρέμασε στα σχοινιά της μπουγάδας τις παλιές υφαντές της κουρτίνες…

αρχείο λήψης (1)

Για τα μωρά, ζεστάναμε νερό με τους βραστήρες… Μαγειρέψαμε, φάγανε, κοιμήθηκαν σε στρώματα θαλάσσης και γυμναστικής… Θα το κάναμε ούτως ή άλλως, μα, για την οικογένεια που φιλοξενούμε εμείς, παρακάλεσε ο σύζυγος της κοπέλας! Ξέρεις τι μας είπε; Ότι αν απομακρυνθούν από το χωριό και πάνε σε ερημιές, θα τη βιάσουν… Μπορεί να βιάσουν και τα παιδιά… Ξέρεις ποιοι; Κάτι… ασυνόδευτα παιδιά, που δηλώνουν 17, αλλά είναι πάνω από 20… Αυτά, που σήμερα έτρεχαν σαν αφιονισμένα πάνω – κάτω, τραβώντας βίντεο με πανάκριβα κινητά και φωνάζοντας  «Fack you Greece Fack you Europe, we are coming!’» Κι όλα τα υπόλοιπα με τον Αλλάχ… Συγχύστηκα, φοβήθηκα, κατεβάσαμε τις τέντες, ο πατέρας, ο αδερφός μου κι ο άντρας μου, στις αυλόπορτες, με ότι … νόμιμο όπλο είχε ο καθένας… Όχι για να επιτεθούμε, για να αμυνθούμε αν χρειαζόταν… Ο γείτονας απέναντι, μούντζωνε το μπατζανάκη του, ο οποίος πρωταγωνίστησε στα επεισόδια του Φλεβάρη, αντιδρώντας στην κλειστή δομή… «Να μα@@@α! Έτσι τους θες; Φάτους έτσι! Μέχρι να σε κάψουνε κι εσένα!». Μια παράνοια ζούμε φίλη μου, μια τρέλα… Και φταίμε κι εμείς, όχι εμείς προσωπικά, γιατί με τους μετανάστες ασχοληθήκαμε μόνο για να βοηθήσουμε κάποιον που είχε πραγματικά ανάγκη, όπως σήμερα… Φάγανε πολλοί και με τέσσερις μασέλες, Λιάκι μου!

αρχείο λήψης

Για αυτούς των ΜΚΟ, τι να σου λέω, χαμένα κορμιά οι περισσότεροι, το πρωί μαλλιοτραβιόντουσαν μεταξύ τους, ποιός θα μαζέψει τα περισσότερα «κεφάλια» – έτσι έλεγαν τους ανθρώπους που έφερναν οι βάρκες – και το βράδυ μαστούρωναν κι έπιναν μέχρι αναισθησίας… Μια κουβέντα θα σου πω… Δημοκρατία και ανθρωπισμός, πάνε πακέτο! Δημοκρατία και Ισλάμ, δεν θα συμπορευτούν ποτέ! Θα πολεμήσουν και νικητής θα είναι το Ισλάμ της υποταγής, της βαρβαρότητας και της οπισθοδρόμησης. Εύχομαι να το πάρουν σύντομα χαμπάρι αυτό και στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες!»

Δε νομίζω, ότι χρειάζεται να προσθέσω εγώ κάτι άλλο! Η Νίκη, είναι καθηγήτρια Αγγλικών σε φροντιστήριο και κάθε βράδυ, εκ περιτροπής με γονείς, συνόδευε όλα τα παιδιά στο σπίτι τους, γιατί αλλιώς, κάποιο μπορεί να … χανόταν στο δρόμο. Δεν είναι ούτε ρατσίστρια ούτε χρυσαυγίτισσα και στο Λονδίνο όταν ζούσε, μοιραζόταν το δωμάτιο της με Πακιστανή φοιτήτρια.

Πηγή: Από προφίλ στο facebook   

Σχετικά άρθρα: