ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Λειτουργούν δύο ομάδες, που προσπαθούν, συγχρόνως, να πετύχουν τον ίδιο στόχο: Να λύσουν το ασφαλιστικό ζήτημα των Βορειοηπειρωτών.

Ο δρόμος, που ακολουθεί η κάθε ομάδα, όμως, είναι διαφορετικός.

Η μια ομάδα, έχει επιλέξει να λύσει το πρόβλημα αυτό, με επιστολές προς την κυβέρνηση, προς τα κόμματα, με τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη όλων των παρατάξεων, με συγκεντρώσεις, με συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, κλπ, κλπ.

Αυτός είναι ο γνωστός παλιός τρόπος διεκδίκησης, που 30 χρόνια τώρα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, μας έβγαλε στο πουθενά.

Δεν απέδωσε.   

Η άλλη ομάδα, έχει επιλέξει να λύσει το ίδιο πρόβλημα, μέσω της δικαστικής οδού. Δε θα εκδικάσει την Ελλάδα, αλλά θα αντιταθεί της ρατσιστικής νομοθεσίας των κυβερνώντων, για να αλλάξει.

Ώστε να μην μας αδικεί.   

Γι’ αυτό το λόγο, η ομάδα συνεργάζεται με δικηγορικό γραφείο, το οποίο την υπόθεση αυτή να την προωθήσει για εκδίκαση στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Στο δικηγορικό γραφείο ο κάθε άμεσα θιγόμενος συνταξιούχος, για να ολοκληρώσει τον φάκελό του, θα πληρώσει 100 ευρώ και, όταν λυθεί το πρόβλημα και 20 τοις εκατό των αναδρομικών.

Μετά τη δικαίωση, αν ο καθένας κάνει απλό λογαριασμό, θα δει ότι δε δίνει λεφτά, αλλά κερδίζει λεφτά.

Η δεύτερη ομάδα, λογικά, κάνει την υπέρβαση. Για πρώτη φορά επιχειρεί να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα δικαστικώς. Κι ο νόμος, που θα αλλάξει, θα είναι πλέον απαραβίαστος, από οποιαδήποτε εκλεγμένη κυβέρνηση μελλοντικά.

Ο κάθε άμεσα θιγόμενος συνταξιούχος, που βρίσκεται πάνω σε διχάλα, είναι δικαίωμά του, να επιλέξει όποιο δρόμο τον συμφέρει. Θεωρεί πιο σωστό.         

Σχετικά άρθρα: