ΔΥΟ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΟΒΙΤΗΣ

ΔΥΟ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΟΒΙΤΗΣ

Η καταπληκτική εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Δήμο Δρόπολης, προς τιμήν δύο αξέχαστων μορφών – τους σπουδαίους γιατρούς από την περιοχή μας, κορυφαίους επιστήμονες, ουμανιστές, σπάνιες εξέχουσες προσωπικότητες – με τα βαριά, ασήκωτα ονόματα: Βασίλης Γιώργης – Παιδίατρος και Βασίλης Λαμποβίτης – Χειρουργός Γυναικολόγος, μ’ εντυπωσίασε απερίγραπτα, μ’ ενθουσίασε πρωτότυπα.


(Εύγε στην Ευγενία Δέδε, τη χαρισματική, που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά της!)

Πρόβαλε μπροστά μου έντονα – τη βραδιά αυτή – το μεγαλείο του ανθρωπισμού προς το κοινωνικό σύνολο.

Με τη ζωή και το έργο τους, οι δύο υπέροχοι άνθρωποι – κολοσσοί της ιατρικής επιστήμης – μεταλαμπαδεύουν και μετά το θάνατό τους στις γενεές: Γνώσεις, καινοτομία, ήθος, ευθύνη, ιδανικά, στόχους, έμπρακτο έργο…

Είναι η προβολή της θετικότητας.

Σπούδασαν έξω κι όμως γύρισαν πίσω να εργαστούν εντατικά και να διαπρέψουν, όπως και έγινε, στον τόπο τους, όταν στη σημερινή εποχή συμβαίνει το αντίθετο.

Μίλησαν με τη σειρά στην εκδήλωση βράβευσης των δύο αλησμόνητων γιατρών:

Συνάδελφοι, που δούλεψαν μ’ αυτούς και διατηρούν όλες τις αρετές τους ως παράδειγμα προς μίμηση…, στελέχη, συγγενείς, συγχωριανοί…

Στο λόγο του, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στ’ Αργυρόκαστρο, εγκωμίασε το έργο, την προσφορά των δύο αξιόλογων προσώπων.

Συνέδεσε διπλωματικά το γεγονός αυτό και με τη σημερινή πραγματικότητα.

Όμως, τη στιγμή που μιλούσε, δεν ξέρω αν είχε υπόψη τη Λόρη – την κόρη του Βασίλη Γιώργη, ο οποίος, βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, της ζητάει ένα τσουβάλι έγγραφα, για ν’ αποδείξει την ελληνικότητά της.


Και ν’ αποχτήσει μετά την ελληνική ιθαγένεια…!!!

Σχετικά άρθρα: