ΕΚΠΛΗΞΗ…

ΕΚΠΛΗΞΗ…

(Έτσι απλά, για την ιστορία. Για την περίοδο που δινόταν η μάχη για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας!)

Με αυτή τη φωτογραφία που έβγαλες από τα συρτάρια σου και μας την έστειλες, αγαπητέ φίλε, Δήμο Κόλλια, μας συγκίνησες πολύ, αλλά μας έξυσες και μια πληγή.

Παλιά που είχε στεγνώσει.

Μας έφερες στο νου το Βορειοηπειρωτικό Φόρουμ Εθνικής Ενότητας, που μια ομάδα ατόμων συμφωνήσαμε να αγωνιστούμε αδέσμευτα, αλλά στην πορεία τα κάναμε μούσκεμα.

Το κάθε κόμμα πάει να μας καπελώσει. Το καθένα είχε τα πρόσωπά του μέσα στους κόλπους του ανεξάρτητου φορέα μας, τα οποία πάλευαν να μας τραβήξουν από την μύτη. Προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Στη Ντόρα νομίσαμε ότι πήγαμε ενωμένοι, για να τη δεσμεύσουμε, ώστε η κυβέρνηση να λάβει απόφαση για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας. Μετρούσαμε, με το μέτρο μας, λάθος τα πράγματα,..

Από τους τρεις στη φωτογραφία, οι δύο μπήκαν στο γραφείο αυτό για προσωπική προβολή.

Μας είπε τότε, η κυρία αυτή:

«Κάνω όρκο σαν γυναίκα, όχι σαν άνδρας ότι σύντομα θα σας αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια».

Καταλαβαίνεις τι εννοούσε με τη λέξη «σύντομα». Ότι το 2013 δεν θα την έχετε πάρει ακόμα…

Αδιανόητη καθυστέρηση…

Δεν σας εξηγήσαμε, γιατί είμαστε πικραμένοι, αγαπητέ Δήμο. Κι αν θέλεις καντό τύμπανο:

Όταν είδαμε που το Φόρουμ πάει να διαλυθεί κι ότι ο τότε αρχηγός, νοιαζόταν πώς να αξιοποιηθεί από κόμματα και χρώματα, του ασκήσαμε αυστηρή κριτική και τον εκνευρίσαμε. Τότε μας έκανε μήνυση. Μας έστειλε εξώδικο για εκφοβισμό.

Μετά από χρόνια, όταν είδαμε ότι το Φόρουμ καταστράφηκε από λαοπλάνους, γλείφτες, γυρολόγους, που παραμένουν ακόμα και τώρα ίδιοι, αισθανόμαστε δικαιωμένοι και ήσυχοι.

08/11/2013

Σχετικά άρθρα: