«ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» – εφημερίδα και εθνικό κίνημα

«ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» – εφημερίδα και εθνικό κίνημα

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν καταντήσαμε στην Ελλάδα και ανεμοσκορπίσματα στα πάτρια εδάφη. Η φωνή της λογικής απουσιάζει από μας τους Βορειοηπειρώτες.

Η κατρακύλα συνεχίζεται. Κρούει μόνο καμπάνα θανάτου στον κατακαημένο τόπο μας και παίζει χαζοχαρούμενα το κλαρίνο στην Ελλάδα.

Ενώ έχουμε πιάσει πάτο, δεν υπάρχει πια ελπίδα να ορθοποδήσουμε, σκεφτόμαστε την εφημερίδα «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ», στην οποία τότε διαχειριστήκαμε δύο στήλες: «Απέναντι» και «Τρικλοποδιές».

Η μόνη εφημερίδα που συγκέντρωσε υγιέστατες φωνές, τις καλύτερες πένες του χώρου μας και τις άφησε ελεύθερες να εκφραστούν.

Λειτουργούσε τότε ένα σκεπτικό μέσα μας, να προτείνουμε στον εκδότη, Παναγιώτη Λέζο, να έβαζε, όλους αυτούς τους μάχιμους δημοσιογράφους, σε ένα τραπέζι, με την ελπίδα να πετυχαίναμε εθνικό φορέα, που θα είχε κι έντυπο.

Δηλαδή, ο «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» να ήταν, συγχρόνως, εφημερίδα και εθνικό κίνημα. Δυστυχώς, με την κρίση του 2008 η εφημερίδα έκλεισε και η ιδέα απεβίωσε. Αν συνεχιζόταν η έκδοση, σίγουρα κάπου θα μας έβγαζε. Ίσως να πειθαρχούσε, να ξυπνούσε, η φάρα μας και να αγωνιζόταν, να διεκδικούσε…!!!  

17/01/2019

Σχετικά άρθρα: