Ενώ, τη μικρή Αλβανία τη μικραίνει περισσότερο…

Ενώ, τη μικρή Αλβανία τη μικραίνει περισσότερο…

ΑΠΟΨΕΙΣ

Προχθές, με πρόσκληση της Χίλαρι Κλίντον, έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μαζί με το γιο του, Ζαχό και τη σύζυγό του, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. Έντι Ράμα.

Το ταξίδι αυτό έγινε για ένα σημαντικό λόγο. Για απονομή βραβείου αλληλεγγύης.

Όμως, πριν ακόμα γίνει η ειδική τελετή, ανακοινωθεί τι είδος βραβείου θα ήταν αυτό, δεν μπορούσε κανείς να αντιληφθεί, πού στήριζε η κυρία Χίλαρι την πρωτοβουλία της!!!

Είναι γνωστό πλέον, το γεγονός: Ο Έντι Ράμα συνεχάρη, του απονεμήθηκε βραβείο από το «Vital Voices Global Partnership» και η Χίλαρι του έπλεξε εγκώμιο, «για το ρόλο της Αλβανίας στη διάσωση Αφγανών προσφύγων, παρέχοντάς τους στέγαση, εκπαίδευση, ιατρικές υπηρεσίες και ψυχοκοινωνική υποστήριξη».

Ωραίο όλο αυτό, είναι φιλανθρωπία η πράξη αυτή. Όμως, ο κύριος πρωθυπουργός, δεν έχει κάνει το χρέος του, το καθήκον του, απέναντι στον κόσμο και τον τόπο του. Δεν έσωσε τους πολίτες της χώρας του από τη φτώχια ως το γόνατο και την συνεχόμενη προσφυγιά. Η χώρα αδειάζει. Τη μικρή Αλβανία την συρρικνώνει, τη μικραίνει περισσότερο, φιλοδοξώντας κιόλας τη «Μεγάλη Αλβανία».    

Γιώργος Μύτιλης