«Επίτιμος Δημότης της Πόλης του Δελβίνου» η αείμνηστη Σταυρούλα Καλογέρου

«Επίτιμος Δημότης της Πόλης του Δελβίνου» η αείμνηστη Σταυρούλα Καλογέρου

Μια συγκινητική τελετή έλαβε χώρα χθες σε κέντρο διασκέδασης των Αθηνών, όπου ο Δήμος του Δελβίνου τίμησε την αείμνηστη εκπαιδευτικό, Σταυρούλα Καλόγερου με τον τίτλο : «Επίτιμος Δημότης της Πόλης του Δελβίνου».

Για την απονομή της πλακέτας ήρθαν από το Δέλβινο η Δήμαρχος της πόλης, Μαϊλίντα Κιλιμι και ο Αντιδήμαρχος, Φιλιπ Τζουτζη.

Σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα συγκίνησης η κόρη της αείμνηστης εκπαιδευτικού, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στην τελετή, τη Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Δελβίνου.

καλογέρου 2

Η Δήμαρχος κα. Κιλιμι, παραδίδοντας την πλακέτα στο σύζυγο της τιμώμενης, κ. Παύλο Καλόγερο, έκανε αναφορές για την αείμνηστη δασκάλα της, τη Σταυρούλα. Υπογράμμισε το ήθος και ύφος της εκπαιδευτικού, τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα θερμής μάνας σε συμπεριφορές και σχέσεις με τους μαθητές, ανέφερε τα ανθρωπιστικά και πολιτιστικά μηνύματα που μαθήτευε, ειδικά τον αλληλοσεβασμό και την ειρηνική συνύπαρξη.

Όλα αυτά, ήταν το βασικό συστατικό στην πρόταση τίμησης της αξιόλογης εκπαιδευτικού ως «Επίτιμος Δημότης της Πόλης του Δελβίνο», όπου διετέλεσε και διέπρεψε για πολλά χρόνια στη σειρά ως εκπαιδευτικός, διευθυντής σχολείων και στέλεχος στα δεδομένα της πόλης.

Ο κ. Παύλος Καλόγερος, βαθιά συγκινημένος παρέλαβε την πλακέτα κι ευχαρίστησε την ηγεσία του Δήμου Δελβίνου για τη παρουσία στην τελετή, όπως και το πυκνό ακροατήριο για τη συμμετοχή.

Προκάλεσαν βαθιά συγκίνηση στους παρευρισκόμενους οι αναφορές συνάδελφων εκπαιδευτικών, από τα χρόνια της φοίτησης στο πανεπιστήμιο, στην άσκηση του επαγγέλματος, την προσφορά της στην εκπαίδευση, τον κοινωνικό της οίστρο, ειδικά τη συνέπεια στο καθήκον, την αγάπη για τους μαθητές, κλπ.

Γιώργος Μύτιλης