ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Η «ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ»

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Η «ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ»

Κάθε χρόνο είναι και πιο επίκαιρος ο τίτλος του βιβλίου μας, «ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ», έκδοση 2007, με κείμενα ουσίας, γραμμένα από το 1997.

Μιας χρονικής περιόδου έξαρσης του εθνικισμού, που έδιωχνε κόσμο, αλλά φεύγαμε και μόνοι μας από τα πάτρια εδάφη.

Για να καταλήξουμε στην ιδέα αυτή – της τελικής εγκατάλειψης – στο συμπέρασμα, στη σκέψη, ότι φεύγουμε και ρίχνουμε πέτρα πίσω, μας ανάγκασε η ζοφερή πραγματικότητα:

 Πάντα ο τόπος μας θα είναι πιο πτωχός και αβοήθητος, σε σύγκριση με την ελεύθερη χώρα που πήγαμε, εγκατασταθήκαμε και ρυθμίσαμε τη ζωή μας.   

Το βιβλίο δεν πωλήθηκε. Σχεδόν δωρίστηκε.  

Δεν παρουσιάστηκε πουθενά, όπως συνηθίζει να γίνεται πανηγυρικά, με καλλιτεχνική εκδήλωση και χωρίς αντικειμενική κριτική, σχεδόν απ’ όλο το σινάφι μας!

Δε διαφημίστηκε!

Λυπάμαι, που τα τελευταία γεγονότα, βασικά οι εξάρσεις του εθνικισμού, το μακρόπνοο σχέδιο της παγκοσμιοποίησης, που τώρα τρέχει με ταχύτητα, όλα αυτά … το επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, πιο πολύ…!!!

Διόρθωση:

Αν και στα δικαιώματα του συγγραφέα διατυπώνουμε την απαγόρευση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή όλου του βιβλίου αυτού, τώρα σας λέμε το αντίθετο. -Πάρτε, δανειστείτε από την «Εγκατάλειψη» ότι επιθυμείτε, απόσπασμα, ολόκληρο κείμενο…

Ό,τι νομίζετε, ότι είναι χρήσιμο για σας… !!!

Και για όλους μας…!!!

Σχετικά άρθρα: