Ακάρ: Πηγαίνουμε στο Καστελόριζο κολυμπώντας

Ακάρ: Πηγαίνουμε στο Καστελόριζο κολυμπώντας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. Αναφέρθηκε στο Καστελόριζο και μίλησε για «επίδειξη εξοπλισμού» της Ελλάδας.

 «Σε απόσταση 1.950 μέτρων βρίσκεται το Καστελλόριζο. 1.950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε εμάς η κανονική κολύμβηση είναι 2.000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετρ. χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Όταν λέμε όχι σε αυτό, μας χαρακτηρίζουν ως “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά» είπε ο Ακάρ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας.

Οι εξοπλισμοί της Ελλάδας

Αναφερόμενος στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, είπε ότι η Ελλάδα κάνει επίδειξη εξοπλισμού, καθώς προσπαθεί να αποκτήσει υπεροχή απέναντι στην Τουρκία.

 «Με κάποιες επιδείξεις εξοπλισμού, διότι αυτό που κάνουν -δεν είναι κούρσα εξοπλισμών αλλά επίδειξη εξοπλισμού- προσπαθούν να αποκτήσουν υπεροχή απέναντι στην Τουρκία, όμως εμείς τονίζουμε πως αυτός είναι μάταιος κόπος. Επίσης, ενώ είμαστε μέσα στο ΝΑΤΟ, προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα με νέες συμμαχίες. Αυτά είναι τεχνητά πράγματα» ισχυρίστηκε ο Ακάρ.

«Ως αποτέλεσμα, αυτό που λέμε είναι οτιδήποτε και να κάνετε, η Τουρκία ως κράτος, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν την ικανότητα, τη δύναμη και τη θέληση να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας. Αυτό θέλουμε, να το ξέρουν όλοι» είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

ethnos.gr

Γιώργος Μύτιλης