ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4387/16: «Μόνο η Δικαιοσύνη με την κρίση της, θα επιβληθεί της αδικίας»

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4387/16: «Μόνο η Δικαιοσύνη με την κρίση της, θα επιβληθεί της αδικίας»

αγώνας για την δικαίωση συνεχίζεται)

Φίλοι και συμπατριώτες,

Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία μας ανάρτηση ενημέρωσης.

Εκτός από τα άλλα καθημερινά προβλήματα, έμελλε και ο κορονοϊός, να μας δυσκολέψει τη ζωή και να ρίξει στις πλάτες μας επιπλέον βάρη.

Παραφράζουμε το ρητό: «Όπου Βορειοηπειρώτης και η μοίρα του».

Εμάς, ως Ομάδα Πρωτοβουλίας, δεν μας διέφυγε της προσοχής και η ενασχόληση με το θέμα της δικαίωσης των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ, αλλά και των υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ.

Ο άνισος νόμος 4387/16 μας αδικεί με βάναυσο και ρατσιστικό τρόπο.

Στις 29/4, Μεγάλη Εβδομάδα, κατατέθηκε το εξώδικο προς το δημόσιο με την υπογραφή και τα στοιχεία 41 ατόμων συνταξιούχων του ΕΦΚΑ, που εκπροσωπούν 41 οικογένειες. Ακολουθεί η δεύτερη ομάδα με 14 συνταξιοδοτούμενους του ΕΦΚΑ.

ΠΛΕΟΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Στην απαντητική επιστολή, το ΕΦΚΑ παραπέμπει την υπόθεση στη Γενική Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Γνωρίζουμε καλά, ότι αυτές οι κινήσεις με επιστολές σε διευθύνσεις, σε νομικά συμβούλια, είναι διαδικαστικά και νομικά τερτίπια για να ροκανίζουν χρόνο.

Πόσο ακόμα;

Πόσο εμπαιγμό και κοροϊδία;

Όλους και για πάντα, δεν μπορεί να τους πιάνουν κορόιδο.

Καταλαβαίνουμε ότι επιθυμούν να χορέψουμε την «καραγκούνα» σε μελλοντικά προεκλογικά παιχνίδια, γι’ αυτό και οι συναντήσεις, οι «βαρυσήμαντες» συνεντεύξεις και οι κούφιες υποσχέσεις.

Ίσως, η πορεία κατάθεσης εγγράφων στο Δικηγορικό Γραφείο, κάποια στιγμή να ανακόπηκε από συνεντεύξεις ,παρεμβάσεις και υποσχέσεις προσώπων, ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα και γρήγορα από την κυβέρνηση.

Τα ίδια άτομα και οι υποτιθέμενοι εκπρόσωποι του χώρου μας, παρατείνουν την αδικία του νόμου και εκτός αυτού, παρεκτρέπονται σε ένα παιχνίδι λάσπης και κατηγοριών, το οποίο λειτουργεί μόνο εις βάρος των αδικημένων και κανενός άλλου.

Γνωρίζουμε καλά ότι η λάσπη πιάνει εύκολα, ότι μία σταγόνα δηλητήριο κάνει μεγάλη ζημιά.

Ο καιρός, όμως, ξεδιαλύνει και ξεκαθαρίζει τα πάντα.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε διαδικτυακό δικό μας μέσο, ο φωστήρας της AΣA, δεν δίστασε να μάς κατηγορήσει ευθέως ως «μαξιλάρι της Κυβέρνησης» και την κίνησή μας «προδοσία» με πολιτικά κίνητρα και «ταφόπλακα» της υπόθεσης.

Τώρα που τα πράγματα είναι όλα ορατά απαντάμε ότι, δεν στήσαμε καμιά Επιτροπή αυτοεκλεγόμενοι ως εκπρόσωποι άλλων. Ούτε μπλέξαμε σε συμφεροντολογικά σχήματα μεταξύ φίλων και συγγενών.

Δεν δηλώσαμε ποτέ, όπως οι ίδιοι, ότι είμαστε παράταξη, έχοντας πολιτικά κίνητρα και μακρόπνοες επιδιώξεις επιζήμιες για το χώρο και τον κόσμο μας.

Είμαστε μία ομάδα ατόμων με κοινό παρονομαστή τη συγκεκριμένη αδικία.

Είναι ευδιάκριτο και πασιφανές ότι αυτό το αμάλγαμα ανθρώπων και ιδεών επιθυμεί διακαώς να μονοπωλεί την εκπροσώπηση του χώρου και του τόπου μας.

Αντιμετωπίσαμε με γέλιο την φράση τους, ότι βάζουμε την «ταφόπλακα» στην υπόθεση.

Τώρα τους ρωτούμε ευθέως:

-Οι 55 οικογένειες που συμμετέχουν, μήπως εκτός την αναζωπύρωση των ελπίδων όλων μας, βάζουν ταφόπλακα και στους ισχυρισμούς τους;!

Η δικαίωση του συμπατριώτη μας από την Κρανιά που προσέφυγε μόνος του στα διοικητικά δικαστήρια για το επίδομα υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ, πρώην ΟΓΑ, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της δικαστικής λύσης που έχουμε επιλέξει. Εκτός τα πολλά συγχαρητήρια που ανήκουν σε αυτόν τον μοναχικό αγωνιστή, συνάμα δίνει και την πρέπουσα απάντηση σε όλους τους δύσπιστους και τους αμφισβητίες.

Πιστεύουμε ακράδαντα οι 55 οικογένειες και εμείς της Ομάδας ότι η Δικαιοσύνη θα δώσει την απάντησή της, ότι η δημοκρατία λειτουργεί και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Τελειώνοντας διευκρινίζουμε: Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσχωρήσει και στη συνέχεια στη διαδικασία.

Η διαδικασία είναι γνωστή και αμετάκλητη.

Οι αδικημένοι του νόμου 43 87/16 δικαιούνται αναδρομικά μέχρι την τελική απόφαση.

Συμβουλευόμενοι από το Δικηγορικό Γραφείο, όσοι λαμβάνουν απόφαση συνταξιοδότησης, τους παροτρύνουμε εντός τριών μηνών από την παραλαβή της απόφασης, να καταθέτουν ένσταση στον ασφαλιστικό φορέα.

Μόνο η δικαιοσύνη με την κρίση της, θα επιβληθεί της αδικίας.

Ευχόμαστε καλές διακοπές σε όλους και ιδιαιτέρως σε αυτούς που θα περάσουν έστω και λίγο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα στην ιδιαίτερη μας πατρίδα.

Η μόνη χαμένη μάχη, είναι η μάχη που δεν δόθηκε.

Γιώργος Μύτιλης