…σαν των πολλών τα μνημόσυνα…

…σαν των πολλών τα μνημόσυνα…

Μνημόσυνο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σχεδόν δύο χρόνια μετά την στυγερή δολοφονία του, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση, στην Αθήνα.

Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκεί ήταν και η αδελφή του Κωνσταντίνου, η Ανθούλα, η οποία κατέθεσε στεφάνη.  

Στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου του Καβαλάρη, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του κειμένου δούλου του Θεού Κωνσταντίνου Κατσίφα. Λιτά τα πράγματα. Εκεί και η άλλη αδελφή του Κωνσταντίνου, η Ερμιόνη. Με την ομιλία της προκάλεσε συγκίνηση! Λίγος ο κόσμος.

Η κυρία Ελένη Θεοχάρους, στην μαρτυρική Κύπρο, ανάρτησε:

«…σαν των πολλών τα μνημόσυνα…

Τέλεσαν σήμερα το Μνημόσυνό σου. Ταπεινά, χωρίς λόγους, χωρίς να πουν ποιος από όλους τους Κωνσταντίνους είσαι, και γιατί έδωσες την ζωή σου. Ως να κρύβονταν… Σε μια γωνιά του Ιστορικού Ναού Φανερωμένης είδα την φωτογραφία σου και μια Γαλανόλευκη να σε συντροφεύει. Δεν ξέρω».

Θεοχάρους

Στη Λάρισα, στο Αγρίνιο, στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Γιάννενα, στο τελωνείο της Κακαβιάς… προφανώς με μεγαλύτερη συμμετοχή… ακόμα και στην Αμερική…, τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είναι εδώ. Δεν έφυγε, ο ήρωας αργεί κάπως, αλλά «έρχεται». Το πιστεύουμε αυτό.

Σταδιακά θα τον δεχτούν πιο πολλοί.    

Σχετικά άρθρα: