Στην Πρίστινα ο Ν.Δένδιας – Συνάντηση με την Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου

Στην Πρίστινα ο Ν.Δένδιας – Συνάντηση με την Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου

Κατά την επίσκεψή του στην Πρίστινα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Άλμπιν Κούρτι. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και η ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει τις ευρωπαϊκές προσπάθειες στην περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν.Δένδια με ΠΘ A.Kurti- εξελίξεις στα Δ.Βαλκάνια & ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει τις προσπάθειες στην περιοχή

Χωρίς τίτλο α

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από την Πρόεδρο Βιόσα Οσμάνι Σαντριού και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, όπως αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υποδοχή ΥΠΕΞ Ν.Δένδια από την Πρόεδρο V.Osmani – μια εποικοδομητική συζήτηση για τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών & τις εξελίξεις στα Δ.Βαλκάνια

E3CCpFAXEAcPdat

Συναντήθηκε ακόμη με τον πρόεδρο της Βουλής Γκλάουκ Κονιούφτσα, καθώς και με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών και Διασποράς Ντονίκα Γκερβάλα-Σβαρζ.

Ο υπουργός Εξωτερικών συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη. Προγραμματίζεται να έχει ακόμη συναντήσεις με υπηρετούντες εκεί Έλληνες υπαλλήλους διεθνών οργανισμών.

astratv.gr

Γιώργος Μύτιλης