Συνάντηση Macron-Kurti στο Παρίσι εντός της εβδομάδας

Συνάντηση Macron-Kurti στο Παρίσι εντός της εβδομάδας

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, θα ταξιδέψει στο Παρίσι αυτήν την εβδομάδα, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τύπου της Κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός Kurti συναντήθηκε την Κυριακή με την Isabelle Dumont, σύμβουλο για την ηπειρωτική Ευρώπη και την Τουρκία στο Υπουργικό Συμβούλιο του Γάλλου Προέδρου Macron, την Marie-Christine Butel,  Πρέσβη στο Κοσσυφοπέδιο, τον Guillaume Rousson, σύμβουλο της Διεύθυνσης Ηπειρωτικής Ευρώπης στο Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεις της Γαλλίας, και ο πρώτος σύμβουλος της πρεσβείας, Cyprien François.

Σύμφωνα με το γραφείο του Πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, το θέμα της συνάντησης ήταν η επίσκεψη του πρωθυπουργού Kurti στις Βρυξέλλες και το νέο κεφάλαιο του διαλόγου με τη Σερβία. Η συνάντηση ήταν μέρος των προετοιμασιών της επίσκεψης του Kurti στο Παρίσι κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Macron.

Ο Macron σε επιστολή που εστάλη στον Kurti τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου τον Μάρτιο του 2021, ζητώντας του να συνεχίσει τον διάλογο με τη Σερβία. Ο Macron κάλεσε επίσης τον Kurti να επισκεφθεί τη Γαλλία για να συζητήσει για τον διάλογο Πρίστινα-Βελιγραδίου.

ibna

Σχετικά άρθρα: