Εφιάλτης του Ταγίπ Ερντογάν η αναβίωση της Συνθήκης των Σέρβων του 1920 (Μεγάλη Ελλάδα των πέντε Θαλασσών και δύο Ηπείρων)

Εφιάλτης του Ταγίπ Ερντογάν η αναβίωση της Συνθήκης των Σέρβων του 1920 (Μεγάλη Ελλάδα των πέντε Θαλασσών και δύο Ηπείρων)

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Την από κοινού επίθεση κατά της Τουρκίας Ελλάδας-Συρίας, σε συνδυασμό με στρατιωτική δράση του PKK και αμοιβαίο όφελος εκ μέρους των ως άνω χωρών τον διαμελισμό της Τουρκίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: ΠΟΙΟΝ ΡΟΛΟ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠ’ ΤΟ ”ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ”;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τον ρόλο του κομπάρσου στα σχέδια ξένων για Ελλάδα και Κύπρο. Του κομπάρσου που θα βγει πολλαπλά κερδισμένος αν αναβιώσει η Μεγάλη Ιδέα που θα κάνει πραγματικότητα τα όνειρα των Ελλήνων, κατά τον Τούρκο Πρόεδρο: Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, μετατροπή του Αιγαίου σε ελληνική λίμνη με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, μέχρι και… κατάκτηση–απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης και δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στον Πόντο!!!..

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΟΙ Ή ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είναι συγκυριακοί. Πηγάζουν από το παρελθόν και τους είχε εκφράσει πρώτος στα απομνημονεύματά του ο Ιχσάν Σαμπρί Τσαγκλαγιανγκίλ, πρώην Υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας στην δεκαετία 1960-’70.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: ΠΟΙΟΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 1. Να υπάρχει αποκορύφωση της κλιμάκωσης εκ μέρους των Τούρκων ”συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ, που θα περιλαμβάνει και ”kinetics (αποκορύφωση του υβριδικού πολέμου με εργαλειοποίηση των μεταναστών σε Θράκη ή Αιγαίο) 2. Να προβεί η Τουρκία σε επιθετικές/εχθρικές κινήσεις κλιμάκωσης ή και σε επίθεση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος. 3. Να προβεί σε ηλεκτρονικό πόλεμο με χρήση μη επανδρωμένων συστημάτων για παραβίασης των συνόρων μας και εξουδετέρωση της ελληνικής Άμυνας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΕΞΩΘΕΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καμία σε αμυντικό/επιχειρησιακό επίπεδο. Μόνο συμπάθεια και στήριξη σε θεωρητικό επίπεδο όπως στα Ίμια

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο ”ΒΕΛΟΥΔΙΝΟΣ (άνευ πολέμου) διαμελισμός των Δωδεκανήσων επί τη βάσει της… ”συνεκμετάλλευσης” (διχοτόμησης και από κοινού μοιρασιάς) του Αιγαίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: ΑΝ ΜΠΗΧΤΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ (ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ) ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ — ΠΡΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΟΠΩΣ ΤΟ ’96 — ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΚΡΙΖΟ Ή ΚΟΚΚΙΝΟ;;;)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΟΧΙ!!! Τουρκική σημαία σε ελληνικό έδαφος πρέπει να σημάνει ακαριαία απάντηση από μας. Πόλεμο ανακατάληψης και διαρκείας. Πόλεμο σκληρό μέχρις εσχάτων υπέρ των οσίων και ιερών της φυλής μας. Υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. Πόλεμο προάσπισης της γης που μας εμπιστεύτηκαν οι πρόγονοί μας θυσιάζοντας τη ζωή τους. Της γης τη οποία υποχρεούμαστε να παραδώσουμε αύριο ακέραιη στους απογόνους μας, έστω κι αν χρειαστεί να θυσιάσουμε το δικό μας αίμα…

Κρινιώ Καλογερίδου

Γιώργος Μύτιλης