Ημέρα «Ελευθερίας»: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ημέρα «Ελευθερίας»: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ιστορική μέρα η σημερινή, καθώς ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στη χώρα μας. Το μεσημέρι της Κυριακής εμβολιάστηκε η πρώτη συμπολίτης μας που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». «Στο πρόσωπό μου τιμάται όλος ο νοσηλευτικός κλάδος», δήλωσε η κα Καμπισιούλη.

Στις 13:30, εμβολιάστηκε ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, ο οποίος ήταν ο δεύτερος που έλαβε το εμβόλιο στη χώρα μας.

Το εμβόλιο για την πρόληψη της Covid-19 έκανε στις 14:00 η πρώτη πολίτης της χώρας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στις 14:00, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Τα φετινά Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά από τον εμβολιασμό της και τόνισε:

«Δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι΄αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών».

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος, με τον εμβολιασμό «θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να αναπτύσσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ευρώπη απέδειξε σήμερα ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης και ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι «πέρα από το έργο που προσφέρουν όλο αυτόν τον καιρό, και για το οποίο ποτέ πραγματικά δεν θα μπορέσουμε να τους ευχαριστήσουμε όσο τους αναλογεί, θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού, να μπορέσουν να το υλοποιήσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου στις 14:00 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, εν συνεχεία η κ. Σακελλαροπούλου εισήλθε στο εσωτερικό του νοσοκομείου και ήταν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που εμβολιάστηκε.

Στις 14:30 έκανε το εμβόλιο ο Πρωθυπουργός, στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη, μια σπουδαία ημέρα για την ΕΕ η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τον εμβολιασμό του.

«Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού με το εμβόλιο κατά του covid-19», συνέχισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό».

Και προσέθεσε: «Μαζί μας θα εμβολιαστούν σήμερα οι πρώτοι υγειονομικοί, οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Τους χρωστάμε τόσο πολλά. Όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα αλλά και για να είναι ασφαλείς να επιτελούν το σπουδαίο καθήκον τους».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι μέσα στους επόμενους μήνες «σκοπός μας είναι να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων».
Σημείωσε επίσης ότι «καθώς ο εμβολιασμός θα προχωράει και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και αποτελεσματικό, και αυτοί που με καχυποψία μπορεί να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του covid». «Για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας, να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε, να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα» συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Όλα αυτά πιστεύω θα γίνουν πράξη μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021. Να μπορέσουμε αυτή την εμβληματική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες, 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας».

Καταλήγοντας στη δήλωση του ο πρωθυπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά, καλές γιορτές και καλή χρονιά.

Σε πέντε Νοσοκομεία της Αττικής, «Ο Ευαγγελισμός», «Η Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας, ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί των υγειονομικών κατά της Covid-19.

Σήμερα επίσης πραγματοποιούνται οι συμβολικοί εμβολιασμοί του προέδρου της Βουλής, του γραμματέα του Μέρα25, της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Κέρδος online

Σχετικά άρθρα: