Η «ΑΣΑ» ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ «ΛΟΞΟΔΡΟΜΟΥΝ» ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ «ΠΡΟΔΟΤΕΣ»

Η «ΑΣΑ» ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ «ΛΟΞΟΔΡΟΜΟΥΝ» ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ «ΠΡΟΔΟΤΕΣ»

(Απάντηση σε μια στημένη «συνέντευξη»)

Για να εξουδετερώσει μια Ομάδα Πρωτοβουλίας, που την επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος των Βορειοηπειρωτών για πρώτη φορά, την προωθεί μέσω δικαστικής οδού, η ΑΣΑ ενώ πρέπει να συνεργαστεί, με στημένη «συνέντευξη», επιλέγει καθαρά την σφοδρή αντιπαράθεση. Προσπαθεί να την εμποδίσει.  

Σε έναν πολιτικό φορέα, που θεωρεί τον εαυτό του αντάξιο να επιλύσει σοβαρά προβλήματα της Βορειοηπειρωτικής Κοινότητας, δεν αρμόζει η απροσδιόριστη τοποθέτηση – απάντηση σε ερώτημα δημοσιογράφου ότι δεν μπορεί να προβλέψει (για το θέμα των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών), αλλά και ούτε υπόσχεται, στηρίζει την επιτυχία μόνο σε απροσδιόριστο αγώνα. Να πει τουλάχιστον ξεκάθαρα π.χ., ότι θα κάνουμε και άλλα συλλαλητήρια, όπως το προηγούμενο και θα λύσουμε τίποτε.

Και, όσο αποτυγχάνεις, τόσο περισσότερο ρεζιλεύεσαι στην Ελλάδα. Βγαίνουν οι Ελλαδίτες βουλευτές στα παράθυρα της Βουλής, όταν διαμαρτυρόμαστε με αποτυχημένες πορείες και μας κοροϊδεύουν.

Ο πολιτικός φορέας ΑΣΑ δεν ξέρει πού θέλει να μας πάει. Δεν έχει στρατηγική. Ή το πολύ, λέει να συνεχίσουμε την παλιά ταχτική. Τα 30 χρόνια δυστυχίας να τα κάνουμε 60. Νομίζει ότι με κινητοποιήσεις «πολιτική πίεση» το κάθε πρόβλημα θα λυθεί.

Με την στάση ότι το θέμα των συντάξεων «είναι μια αδικία του νόμου και ως εκ τούτου είναι πολιτικό θέμα και μόνο», η ΑΣΑ αποκλείει κάθε άλλη ελεύθερη σκέψη και εκδοχή λύσης. Δεν αφήνει ανοιχτό περιθώριο, άλλης επιλογής, άλλης διεξόδου. Τα άτομα που «λοξοδρομούν», τα στήνει απέναντι, τα πυροβολεί, τα αποκαλεί «προδότες».

Γεννιέται το ερώτημα: Είναι στάση πολιτισμένου πολιτικού φορέα αυτή;! Δε νομίζω!

Και, δεν μας λέει η ΑΣΑ τι προσδοκεί να γίνει;! Ζητάει την αποκλειστικότητα;! Θέλει να γίνει μεγάλος φορέας, που να συμπεριλάβει στους κόλπους του όλους τους Βορειοηπειρώτες ή να γίνει και κόμμα ακόμα, αφού μιλάει συνέχεια για ψήφο και ψηφοφόρους…;!

Να μας ξεκαθαρίσει όμως πρώτα τη θέση του ο φορέας, αν μπορεί και πρέπει ο κόσμος μας να αποτελέσει ξεχωριστή πολιτική δύναμη στην Ελλάδα ή όχι…!!!

Είμαστε λίγοι, κουρασμένη, αγχωμένοι, αδικημένοι, με πολλές ήττες όλα αυτά τα χρόνια και τίθεται καθήκον η συνεργασία, ο συντονισμός, για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο κακό. Οι εγωισμοί, η ψυχασθένεια και οι άρρωστες φιλοδοξίες να πάνε περίπατο!

Σχετικά άρθρα: