Η Βουλγαρία αλλάζει το σύνθημα «ένα έθνος σε δύο κράτη»…

Η Βουλγαρία αλλάζει το σύνθημα «ένα έθνος σε δύο κράτη»…

Η ένταξη της κοινότητας των Βουλγάρων στη Βόρεια Μακεδονία στο Σύνταγμα της χώρας δεν έρχεται  σε αντίθεση με τα συμφέροντα της χώρας.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας,  Μπουγιάρ Οσμάνι, όπως σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα (fakti.bg)

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας εξετάζει τους όρους της Βουλγαρίας για την επίλυση των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων. Ο Οσμάνι πιστεύει ότι υπάρχει πρόοδος.

Η Βουλγαρία αλλάζει το σύνθημα «ένα έθνος σε δύο κράτη»

Στην πραγματικότητα, το βουλγαρικό κράτος αλλάζει το αίτημά του για ένα έθνος σε δύο κράτη. Η αλλαγή είναι ότι υπάρχει μια βουλγαρική κοινότητα με τη δική της ταυτότητα, διαφορετική από αυτήν της πλειονότητας των πολιτών στη Βόρεια Μακεδονία.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας δεν είχε ποτέ πρόβλημα με την αναγνώριση διαφορετικών εθνοτήτων. Αυτό έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα.

Παρόμοια είναι και η θέση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ. Πιστεύει ότι είναι πιθανό η βουλγαρική κοινότητα να εισέλθει στο σύνταγμα, ως μειονότητα,  πριν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ. Αυτό προοιωνίζει ότι έρχονται νέες διαπραγματεύσεις με τη Βουλγαρία, τονίζει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: