Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών καλεί τους Γερμανούς να έχουν τρόφιμα για 10 μέρες!

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών καλεί τους Γερμανούς να έχουν τρόφιμα για 10 μέρες!

Γίνεται απογραφή των καταφυγίων στη Γερμανία!

Μόνο ανησυχία μπορεί να δημιουργήσουν τα όσα συνέστησε στους Γερμανούς η υπουργός εσωτερικών της χώρας, Νάνσι Φέζερ. Η οποία τους προέτρεψε να έχουν τρόφιμα στο σπίτι για 10 μέρες, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν χωρίς να χρειάζεται να βγουν για ψώνια!

Μάλιστα συνέστησε και αποφυγή πανικού, όπως επίσης τα τρόφιμα να αγοράζονται σταδιακά και όχι όλα μαζί, ώστε να μην σημειωθούν ελλείψεις. Σύμφωνα με τις συστάσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, η οποία έχει δώσει στη δημοσιότητα αναλυτική λίστα, απαραίτητες προμήθειες είναι 20 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σε σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι και ζυμαρικά, καθώς και 1,5 κιλό σε κρέας, ψάρι και αυγά.

Η Γερμανίδα υπουργός σε συνέντευξή της στη Handelsblatt τόνισε ότι «πρέπει να επιταχύνουμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις –πανδημία, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου». Η ίδια σημείωσε ότι πρέπει να ελεγχθεί ποια προστατευτικά μέτρα είναι απαραίτητα.

Αναφορά έκανε και για τις κυβερνοεπιθέσεις που μπορεί να καταστρέψουν βασικές υποδομές ύδρευσης και παροχής ηλεκτρικού λέγοντας, «αν το ρεύμα διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι σίγουρα χρήσιμο να υπάρχει παροχή εκτάκτου ανάγκης στο σπίτι».

Ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι γίνεται και απογραφή των καταφυγίων στη Γερμανία! Και χαρακτηριστικά είπε: «Υπάρχουν καταφύγια που χρησιμοποιούνται με διαφορετικό τρόπο σήμερα. Θα ήταν λογικό να ενεργοποιούσαμε εκ νέου κάποια από αυτά». 

newsbreak.gr 

Γιώργος Μύτιλης