«Η γρια – μάνα μου πέθανε με το παράπονο που δεν τις έκανα τα χαρτιά»

«Η γρια – μάνα μου πέθανε με το παράπονο που δεν τις έκανα τα χαρτιά»

Ο Τσίπρας χωρίς τσίπα, ο Μητσοτάκης χωρίς κόμπο στο λαιμό

Μόνο για επιδόματα μιλάνε οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, που κόβονται και ράβονται βάσει της αρεσκείας τους. Όλα προσωρινά, κάτι καλό, θετικό, σταθερό για τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες δεν έγινε ποτέ από καμιά κυβέρνηση. Όλες τους μας έχουν στο «σήκω – κάτσε!» 

Το επίδομα κάθε κυβέρνηση το παρέχει όταν την συμφέρει, τότε «όταν» έχει λεφτά. Για να πέφτει τσεκούρι, όχι απλά ψαλίδωμα, όταν δεν έχει. Γι’ αυτό εντάσσει πάντα στην επιδοματική πολιτική τη μικρή κοινωνία μας.   

…Ήταν τότε που ακούστηκε ότι θα παραχωρηθεί Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά την αφαίρεση του επιδόματος του ΟΓΑ. Μπροστά στην πόρτα του Ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο, αντίκριζες σε καθημερινή βάση πλήθος από υπερήλικες να περιμένουν τα επικυρωμένα έγγραφα, χωρίς να ξέρει κανείς, θα το επωφεληθεί ή όχι. Ξοδεύανε τζάμπα χρόνο και χρήμα. Τρέχανε οι κακόμοιροι σαν τα πρόβατα…

…Το 2016 ήταν, εξομολογείται φίλος μας, όταν με «έφαγε» με τη γκρίνια η γρια – μάνα μου:

-Κάνε μου κι εμένα τα χαρτιά, όλος ο κόσμος τα κάνει, μην πάρω κι εγώ τα τρίμματα.

Εγώ τίποτε. Δεν ενδιαφέρθηκα. Εφόσον το ήξερα καλά ότι δεν επωφελούνταν. Η μάνα μου έμενε στο χωριό. Μαζί της κι εγώ. Δεν είχε τα νόμιμα και μόνιμα χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, που απατούσαν τα δικαιολογητικά.

Ο άσπλαχνος νόμος δεν τη στηρίζει, την εξαιρεί. Βγάζει στο περιθώριο όλους τους εναπομείναντες…

Απ’ όλη την ουρά…, τότε σχεδόν κανένας δεν πήρε λεφτά… Η γρια – μάνα μου, μετά τον «καυγά», έζησε λίγους μήνες και πέθανε. Με το παράπονο που δεν της έκανα τα χαρτιά…

Ο Τσίπρας, κορόιδεψε 11 εκατομμύρια Ελλαδίτες τότε με το «ΟΧΙ» που το έκανε «ΝΑΙ» κι απέδειξε χωρίς ίχνος ντροπής, ότι δεν έχει τσίπα… και δε θα κορόιδευε μερικές χιλιάδες Βορειοηπειρώτες…;!

Τώρα που άλλαξε ο νόμος, αφαιρέθηκαν ευτυχώς, οι δύο βαριές λέξεις του ξεριζωμού από τον τόπο: «νόμιμα – μόνιμα», η κυβέρνηση ταχτοποίησε τα πράγματα, όμως το περίεργο είναι ότι ακόμα δεν δίνει λεφτά. Απόδειξη ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει κόμπο στο λαιμό.

Σχετικά άρθρα: