Η διαδικτυακή πρόσβαση δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι»

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Παλιά κάποιος τύχαινε να εμφανίσει καμιά φορά και δεύτερο πρόσωπο. Του το ανακάλυπτες και τον κατονόμαζες «διπλοπρόσωπο». Τον ανάγκαζαν, ίσως, οι συγκυρίες, οι διάφορες καταστάσεις, να λειτουργήσει διαφορετικά, να συμπεριφερθεί περίεργα, εκτός της θέλησής του.
Αυτά συνέβαιναν την εποχή που έλλειπε η διαδικτυακή επικοινωνία, που είχαμε λίγους φίλους, με τους οποίους ανταμώναμε, συζητούσαμε, λέγαμε τα εσώψυχα.
Σήμερα, σε εποχή διαδικτυακής επικοινωνίας, που σου δίνεται η ευκαιρία να δημιουργείς και ψεύτικο προφίλ, μαζί με τα πολλά θετικά, το παραπάνω αναφερόμενο κακό – η διπλοπροσωπία – πολλαπλασιάστηκε.
Μέσω ψεύτικου προφίλ, κάποιος προσπαθεί συνήθως να ρεζιλέψει, να μειώσει, να προσβάλλει στο κοινό ένα πρόσωπο που αντιπαθεί, το οποίο ενασχολείται με τα κοινά.
Ο συκοφάντης, για να καλυφθεί καλύτερα, αλλάζει ακόμα και φύλο.
Αν το θύμα του όμως, εκνευριστεί, πάρει την χαζομάρα αυτή στα σοβαρά και διαμαρτυρηθεί, απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές προστασίας των χρηστών, τότε θα ανιχνευτεί, θα εντοπισθεί και θα υποστεί τις συνέπειες που σου αντιστοιχούν…
Σίγουρα θα απολογηθεί. Βάσει των κακών πράξεών του, θα τιμωρηθεί.
Η διαδικτυακή πρόσβαση, όσο ξέφραγο αμπέλι τη νομίζεις, τόσο ελέγχεται αυστηρά.
Εφόσον το ψεύτικο προφίλ δεν έχει καμιά σχέση με κανέναν καλοπροαίρετο λόγο, πχ, με το σεβασμό, με την αξιοπρέπεια και λοιπά, τότε ούτε για πλάκα μην το δημιουργείς!
Πάλεψε να πολλαπλασιάσεις τα θετικά, βελτίωσε διαρκώς το πραγματικό σου προφίλ! Ανέβασέ το ψηλά, γιατί αυτό το προφίλ είσαι εσύ.