Η ελληνόφωνη Απουλία υποδέχθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η ελληνόφωνη Απουλία υποδέχθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας.

Η εφημερίδα Quotidiano di Puglia γράφει σήμερα ότι «η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επισκέπτεται την κοιτίδα της ελληνόφωνης περιοχής του Σαλέντο» και προσθέτει ότι «το πρωί συναντήθηκε με πρόεδρο της Ένωσης Ελληνόφωνων Δήμων, Ρομπέρτο Κασαλούτσι, στο χωριό Καστρινιάνο Ντέι Γκρέτσι».

Η κα. Σακελλαροπούλου σήμερα το απόγευμα ανακηρύσσεται επίτιμη πολίτης της ελληνόφωνης περιοχής του Σαλέντο, σε τελετή η οποία οργανώνεται στο χωριό Καλημέρα. Συνολικά, μέχρι σήμερα το βράδυ και αύριο το πρωί, θα επισκεφθεί άλλα δέκα χωριά και κωμοπόλεις της περιοχής.

Η περιοχή της Γκρετσία Σαλεντίνα, μετρά 60.000 κατοίκους και η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας συμπίπτει με τους εορτασμούς για τα είκοσι χρόνια από την δημιουργία της Ένωσης Ελληνόφωνων Δήμων του Σαλέντο.

«Ο τόπος αυτός, από τον έκτο αιώνα π. Χ. διατηρεί την παράδοση του, διασώζει την γλώσσα και τον πολιτισμό, τους δεσμούς και τις ρίζες του με την Ελλάδα. Το να ακούω μεγάλους ανθρώπους να με χαιρετούν στα “γκρίκο”, ή τα παιδιά να τραγουδούν στα γκρίκο, είναι -πραγματικά- μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή. Eίμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ», δήλωσε η κα. Σακελλαροπούλου, στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

«Οι δεσμοί της περιοχής αυτής με την Ελλάδα είναι δυνατοί και έχουν διατηρηθεί ανά τους αιώνες, αλλά είναι σημαντικό να ενισχύονται και η παρουσία μου, εδώ, θέλω να πιστεύω ότι συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη, Ιταλία

Από: hellasjournal.com

Σχετικά άρθρα: