Η ΚΕΔΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η ΚΕΔΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Για την παροχή υγειονομικού υλικού στους ομογενείς της Β. Ηπείρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο Γ. Σούρλας δήλωσε: «Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Δημήτρη Παπαστεργίου, Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Δημάρχου Τρικκαίων στο αίτημα των Βορειοηπειρωτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με την αποστολή επαρκούς υγειονομικού υλικού στα σχολεία και στους φορείς των περιοχών της ελληνικής εθνικής μειονότητας, έμπρακτα καταδεικνύεται η συμπαράσταση στους ομογενείς για την υγειονομική προστασία, αλλά εκφράζεται και η εθνική αλληλεγγύη.

Η Ένωση Συγγενών κατά το Έπος 1940 – 41 μέσα στα πλαίσια της πολυετούς συνεργασίας με τους Βορειοηπειρώτες για την αποκατάσταση της εθνικής εκκρεμότητας με τους άταφους πεσόντες είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την προσφορά τους και τους αγώνες για να κρατήσουν όρθιο τον ελληνισμό στην πολύπαθη αυτή περιοχή.

Μακάρι, το παράδειγμα του Δ. Παπαστεργίου να είχαν ακολουθήσει και άλλοι παράγοντες της εξουσίας στους οποίους επανειλημμένα απευθυνθήκαμε και διαβιβάσαμε τα αιτήματα. Ας το πράξουν, έστω και τώρα.

Η υγειονομική βοήθεια της Ελλάδας στη γείτονα χώρα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και νόημα, αν λάβουμε υπόψη ότι προ ημερών ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την δωρεάν ανέγερση νοσοκομείου στην Αλβανία δυνάμεως 150 δωματίων και με πλήρη εξοπλισμό».

#ΚΕΔΕ #ΕΝΩΣΗΣΥΓΓΕΝΩΝΠΕΣΟΝΤΩΝ #ΠΑΝΔΗΜΙΑ #ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΛΙΚΟ #ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ

Σχετικά άρθρα: