Η οικογένεια Ράμα επισκέφθηκε το Βατικανό – συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο

Η οικογένεια Ράμα επισκέφθηκε το Βατικανό – συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο

Την οικογένεια Ράμα υποδέχθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος. Στις πρώτες ανταλλαγές λέξεων, ο Ράμα παρουσίασε στον Άγιο Πατέρα μερικά συμβολικά δώρα, τα οποία περιελάμβαναν μερικές εικόνες, χειρόγραφα του πατέρα Γκιέργκι Φίστα καθώς και μια επιστολή του

Με αφορμή την 30ή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Αγίας Έδρας, ο Πρωθυπουργός Ράμα πραγματοποίησε επίσκεψη στη Ρώμη όπου συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση. 

Ο Ράμα συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Λίντα Ράμα και τον μικρό γιο του, Ζάχο. Ο Αλβανός Πρωθυπουργός έδωσε τα καλά νέα ότι θα κατασκευαστεί ιερό για την Αγία Τερέζα στα Τίρανα σε οικόπεδο που δώρισε η κυβέρνηση.

Είπε ότι οι σχέσεις Αλβανίας-Βατικανού διακόπηκαν για πολλά χρόνια ως αποτέλεσμα ενός καθεστώτος που έκανε το πιο ακραίο κακό στους Καθολικούς.

6

Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λίντα Ράμα και τον μικρό γιο Ζάχο, κατέθεσε λουλούδια στον τάφο του Πάπα Κλήμη ΙΔ’, ο οποίος ήταν Αλβανός, γνωστός και ως Πάπας Αλμπάνη

«Η ποιότητα της σχέσης μας οφείλεται πολλά στη σοφία και το πνεύμα της συνεργασίας. Βλέπουμε ακόμα τους καρπούς αυτού. Αυτή η σχέση διακόπηκε εξαιτίας ενός καθεστώτος που έκανε την πιο ακραία ζημιά στους Καθολικούς και σε αυτούς που ακολουθούσαν αυτή τη θρησκεία. Σήμερα είναι ημέρα ευτυχίας, παραμονή της εθνικής μας εορτής και την 30ή επέτειο από τη σύναψη των διπλωματικών μας σχέσεων και την 150η επέτειο από τη γέννηση του Φραγκισκανού και παρουσία τόσων πολλών διασημοτήτων νιώθω τιμή που μπορώ να σας δώσω ο υψηλότερος τίτλος διακόσμησης με κορδόνι με αστέρι, διακοσμημένο με τα εθνικά μας χρώματα»,  είπε ο Ράμα. 

Ο Πρωθυπουργός απένειμε  μετάλλιο τιμής στον Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: