Η ΤΥΧΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

Η ΤΥΧΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χρόνια τώρα, μου αποσύρει την προσοχή το γεγονός ότι τα ίδια πρόσωπα ασχολούνται με τα κοινά μας. Ίδιοι πρόεδροι αδελφοτήτων, συλλόγων, ομοσπονδιών, κομμάτων… Αραιά και που αλλάζει κάποιος. Έτσι απλά, με εκλογές της νύχτας ή σε καφενείο.

Τριάντα χρόνια ίδιοι μπροστάρηδες, ίδια αποτελέσματα. Σκέτη αποτυχία.

Μα, φταίει ο κόσμος μας, θα πεις. Τον μπροστάρη ακολουθεί ο κόσμος. Από μόνος του, αγέλη είναι, δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

Το ανάστημα των μπροστάρηδών μας διαπιστώνεις ότι είναι κάτω από το μέσο όρο του απλού πολίτη μας. Στην κατάντια που βρισκόμαστε, ως Βορειοηπειρωτική Κοινότητα, οι σωστοί, τα υπεύθυνα άτομα αποφεύγουν τις ευθύνες, τη θέση του μπροστάρη.

Το περίεργο είναι ότι όσο περισσότερο πληθαίνουν και δυσκολεύει η επίλυση των προβλημάτων μας, τόσο χειρότεροι βγαίνουν στην κορυφή. Αυτοπροβάλλεται ακόμα και πρώην σαμαρτζής.

Να αναδείξεις κάποιον σε ηγετική θέση, θα πει να του δώσεις το δικαίωμα να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων σου. Η τύχη σου πλέον είναι στα χέρια του.

Μα σε χέρια ανορθόγραφων, που συλλαβίζουν… πώς να εμπιστευτείς την τύχη σου και των παιδιών σου …  που τον αγώνα χρόνια τώρα, τον θεωρούν απλή λέξη, όχι δυναμική κινητοποίηση, ενώ την πράξη του άλλου, τι κι αν είναι τολμηρή, επίκαιρη, πρωτόγνωρη, πρωτότυπη, κορυφαία, δίκαια και αποτελεσματική, κατά τα σκουριασμένα μυαλά τους, θεωρείται «προδοσία».

Νομίζω ότι τα προβλήματά μας έχουν λύση. Και θα λυθούν, εάν τα έξυπνα μυαλά, συγκροτημένα πλέον σε αγωνιστική ομάδα, θα αφεθούν ελεύθερα να διαχειριστούν σωστά τα ζητήματα της κοινότητάς μας. Και θα στηριχθούν, από το σύνολό μας, δυναμικά.

Η τελευταία είδηση: Η διαδικασία, σχετικά με τη δικαστική οδό, για την επίλυση του ασφαλιστικού ζητήματος, εξελίσσεται ομαλά. Κάθε μέρα και αγκαλιάζεται περισσότερο από τους άμεσα θιγόμενους συνταξιούχους μας.

Σχετικά άρθρα: