Η υπόθεση που σχετίζεται με την κατάργηση του νόμου 4387/16 βρίσκεται ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Η υπόθεση που σχετίζεται με την κατάργηση του νόμου 4387/16 βρίσκεται ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, γνωρίζουμε και κατανοούμε την αγωνία σας για το μεγάλο διάστημα σιωπής που μεσολάβησε μετά από την τελευταία ανάρτηση. Προέκυψαν πολλά εμπόδια λόγω κορωνοϊού και των κολλήσεων στο δικαστικό σύστημα της χώρας.

Σας βεβαιώνουμε ότι η Ομάδα Πρωτοβουλίας ούτε στιγμή δεν εγκατέλειψε την υπεύθυνη προσπάθεια της, τον αγώνα της.

Όπως έχετε ενημερωθεί, η υπόθεση που σχετίζεται με την κατάργηση του νόμου 4387/16, ήδη βρίσκεται στο ΣτΕ και περιμένουμε την κρίση του. Τα μηνύματα από το Δικηγορικό Γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση, είναι ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα.

Τους τελευταίους μήνες γίναμε θεατές και μάρτυρες παράλογων πράξεων. Μετά τις άδοξες πορείες, τις ανεύθυνες συνεντεύξεις, τις διαπραγματεύσεις με κυβερνητικά κλιμάκια, τις φωτογραφίσεις και τα χαμόγελα, οι εκπρόσωποί μας υπέγραψαν φαρδιά πλατιά ένα κατάπτυστο υπόμνημα ντροπής, το οποίο ήταν βούτυρο σε ψωμί υπουργού, για να έλεγε πως «αυτά μας προτείνατε».

Μετά τις κραυγές αγάπης και στήριξης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στα έδρανα της Βουλής που τελικά ψήφισαν την τροποποίηση που τόσο πολύ κατάκριναν, ήρθε και ο μεσοβέζικος τροποποιημένος νόμος, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του αρχικού νόμου Κατρούγκαλου.

Και τώρα, κατά περίεργο τρόπο, οι εκπρόσωποι «μας» πανηγυρίζουν, λες και κόψανε το κεφάλι του δράκου. Με την έννοια ότι το κακό τελείωσε. Κατάφεραν τα 40 χρόνια να τα κάνουν 30+1 για κάθε χρόνο μέχρι το 2032, αγνοώντας τα δικαιώματα όσων συνταξιοδοτήθηκαν από το 2016 μέχρι το 2021.

Κάποιοι άλλοι δικοί μας, καλούν να συνεχιστεί ο αγώνα με χορούς και πανηγύρια. (Είναι πετυχημένη συνταγή τα κλαρίνα).

Το αποτέλεσμα είναι για γέλιο, αλλά και για κλάμα για πολλούς συμπατριώτες μας, που σε δύσκολες καταστάσεις επιβίωσης, καλούνται να τα βγάλουν πέρα με συντάξεις πείνας.

Σαν Ομάδα Πρωτοβουλίας ουδέ ποτέ υπονομεύσαμε κάθε καλοπροαίρετη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος που μας απασχολεί από όπου και αν ήρθε, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η τελευταία τροποποίηση του νόμου μας ικανοποιεί.

Για την Ομάδα μας είναι ξεκάθαρο: η μόνη επιθυμητή λύση είναι η πλήρης κατάργηση του άρθρου που αναζητεί όριο χρόνων παραμονής στην χώρα μας. Είναι στοίχημα όχι μόνον για την αποκατάσταση του οικονομικού σκέλους της αδικίας, αλλά και της Εθνικής υπόληψης της Κοινότητας μας, που τόσο πολύ μόχθησε και αγωνίστηκε για την πλήρης ένταξη ως ισότιμο και αδιαμφισβήτητο μέλος της Ελληνικής Κοινωνίας.

Από την ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4287/16.

Γιώργος Μύτιλης