Η Φινλανδία καλεί εργαζόμενους να μετεγκατασταθούν για 90 μέρες

Η Φινλανδία καλεί εργαζόμενους να μετεγκατασταθούν για 90 μέρες
Η Φινλανδία προσκαλεί εργαζόμενους στην τεχνολογία και digital nomads που έχουν τη δυνατότητα τηλεργασίας.

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα έβαλε σε εφαρμογή η Φινλανδία. Συγκεκριμένα προσκαλεί εργαζομένους στην τεχνολογία και ψηφιακούς νομάδες (digital nomads) να εγκατασταθούν δοκιμαστικά στη χώρα και να ζήσουν ως Φινλανδοί, για 90 ημέρες. Στην συνέχεια, όποιος το επιθυμεί μπορεί να μείνει μόνιμα στην χώρα.

Όπως σημειώνει μάλιστα ο Guardian, μέσα σε μόλις 1 μήνα η Φινλανδία έχει δεχτεί περισσότερες από 5.300 αιτήσεις από ανθρώπους που θέλουν να μπουν σε αυτό το πρόγραμμα. Όσοι επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί και τις οικογένειες τους.

«Δεν είμαστε στην κορυφή πολλών λιστών μετεγκατάστασης, αλλά γνωρίζουμε ότι όταν έρχονται οι άνθρωποι, τείνουν να μείνουν», εξηγεί η Johanna Huurre, από το Επιχειρηματικό Κέντρο του Ελσίνκι που έφτιαξε το project. Και συμπληρώνει: «Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός παγκοσμίως για ταλέντα, οπότε έπρεπε να σκεφτούμε δημιουργικά».

Το πρόγραμμα «90-Day Finn» έχει μάλιστα τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων από τις ΗΠΑ και των Καναδά – χώρες από τις οποίες προέρχεται το 30% των αιτούντων.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχουν κάνει αίτηση είναι tech εργαζόμενοι οι οποίοι επιθυμούν να δουλέψουν με τηλεργασία για τους σημερινούς εργοδότες τους – τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Επίσης 800 από τους αιτούντες είναι άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους startup, ενώ άλλοι 60 είναι επενδυτές.

Επίσης το πρόγραμμα προσφέρει στους συμμετέχοντες όλα τα απαραίτητα επίσημα έγγραφα, κατάλληλη στέγαση, σχολείο ή παιδική μέριμνα για τα παιδιά τους, εγκαταστάσεις για τηλεργασία, πρόσβαση σε τεχνολογικούς κόμβους και δίκτυα εντός και γύρω από το Ελσίνκι.

Τεράστιο το ενδιαφέρον για τη Φινλανδία

Φυσικά η Φινλανδία δεν είναι μια τυχαία χώρα. Όπως σημειώνει ο Guardian, το startup οικοσύστημα εκεί έχει μια αξία που φτάνει τα 6 δισ. ευρώ. Και πολλοί είναι αυτοί που ξεκινούν μια καινοτόμο επιχείρηση εκεί.

Επίσης η Φινλανδία επί σειρά ετών κατατάσσεται ως η χώρα με τους πιο χαρούμενους κατοίκους στον κόσμο.

Η χώρα είναι τέλος ιδιαίτερα ελκυστική για το σύστημα υγείας της, τις γενναιόδωρες γονικές άδειες, την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή, την πλούσια φύση της και φυσικά την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊού.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα: