«Θα πάω μπροστά στη Βουλή δεμένος με χειροπέδες»

«Θα πάω μπροστά στη Βουλή δεμένος με χειροπέδες»

(Μια ιστορία, όσο παλιά, τόσο και επίκαιρη. Διαχρονικά πλέον τα υποφέρω μας)

Αγανακτισμένος από την άθλια, απάνθρωπη απόφαση της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, για το κόψιμο του επιδόματος/ σύνταξης του ΟΓΑ από τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, ο Σπύρος ΚΟΥΜΠΟΥΛΗΣ Δελβινιώτης στην καταγωγή και κάτοικος στην Αθήνα, έβαλε τις φωνές.

Είπε, συγκεκριμένα, πώς θα αντιδράσει:

«Θα πάω μπροστά στη Βουλή και θα δεθώ. Έχω 20 αλυσίδες και 20 κλειδιά σπίτι μου. Όποιο παλικάρι μπορεί και θέλει, με ακολουθεί. Αλυσοδεμένος, θα πάω στον Κορυδαλλό, να φάω τη σούπα μου».

Δεν πρόλαβε όμως, να γίνει ο λόγος πράξη. Επειδή μεσολάβησαν άλλα γεγονότα. Κάπως ενθαρρυντικά, ελπιδοφόρα.

Όμως, ο ΣΠΥΡΟΣ, μετά από το μαχαίρωμα της σύνταξης, δεν πείθεται με τίποτα για την επαναφορά της.

Συγκρότησε μια ομάδα από ανήσυχα άτομα και πρόσφατα επισκέφτηκε το βουλευτή μας, Πύρρο ΔΗΜΑ στο γραφείο του.

Και του τα έψαλλε: 

«Άκου ΠΥΡΡΟ! Όσο απλά κι αν προσπαθήσω να στα πω, σίγουρα θα σε πικράνω… Μας έκοψαν τη σύνταξη. Δεν έχουμε στη τσέπη ούτε ένα ευρώ, για τον καφέ. Τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, είναι στο δρόμο, χωρίς δουλειά, χωρίς ελπίδα.

Στην Αλβανία μας χαντάκωσαν, εδώ στην Ελλάδα, που ήρθαμε, ορισμένοι προσπαθούν να μας θάψουν…

Θέλουμε, για τα ζητήματά μας, να αποδειχτείς σαν νέος Σπυρομήλιος. Η Βόρειος Ήπειρος θυσιάστηκε για την Ελλάδα. Ας κάνει κι αυτή τώρα το ελάχιστο για μας τους Βορειοηπειρώτες.

Σήκωσες τεράστια βάρη με τη δύναμη του μπράτσου, της ψυχής σου. Με το πείσμα σου. Σε βλέπαμε τότε και δακρύζαμε. Τώρα θέλουμε να σηκώσεις και το βάρος της ανησυχίας μας! Να βγεις μπροστά, να μας στηρίξεις!

Μου λέει φίλος μου Αλβανός: «Δούλεψες, θυσιάστηκες, Σπύρο ΚΟΥΜΠΟΥΛΗ, μια ζωή για την Ελλάδα, πήγες και φυλακή γι’ αυτήν. Όμως κοίτα πώς σε χειρίζεται η Ελλάδα τώρα!».

Θανατηφόρο βόλι είναι ο λόγος του. Με σημαδεύει στην καρδιά.Με σωριάζει… Δακρύζω μέσα μου απ’ την προσβολή…

Ή λύνεις το πρόβλημα εγκαίρως ή δίνεις παραίτηση αδελφέ…! Γιατί εμείς, οι πατεράδες σας χανόμαστε. Μαζί με μας κι εσείς.»

Η ΕΙΔΗΣΗ:

Ο Πύρρος ΔΗΜΑΣ, στη σύντομη ομιλία του, διαβεβαίωσε το Σπύρο ΚΟΥΜΠΟΥΛΗ και όλη την ομάδα, ότι από νέα χρονιά η σύνταξη του ΟΓΑ θα επανέρθει στους δικαιούχους κι ότι η πόρτα της καρδιάς του και του γραφείου του, θα είναι πάντα ανοιχτή.

28.10.2020

Σχετικά άρθρα: