«ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ»

«ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ»

Αντώνης ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ

Είχα την τύχη, σήμερα Πέμπτη, 07/01/2021 και ώρα 13.00 μ.μ., να εμβολιαστώ, στο νοσοκομείο «Αγία Ελένη», στην Αθήνα. Μια διαδικασία, που δεν κράτησε ούτε λεπτό!

Ακριβώς μιαν ώρα νωρίτερα, συμμετείχα σε κηδεία (Έφυγε από τη ζωή, λόγω κορωνοϊού, ένας υπέροχος άνθρωπος).

Από το νεκροταφείο και μέχρι να φτάσω στο κέντρο εμβολιασμού, με βασάνιζε η σκέψη: «Αν είχε προλάβει να κάνει το εμβόλιο, ίσως να είχε σωθεί, να ζούσε σήμερα…!».

Να μην σας πω ψέματα, είχα προβληματιστεί κι εγώ αρκετά, με την έννοια: Αν έπρεπε να κάνω ή όχι το εμβόλιο, επειδή «είναι καινούριο», «παρήχθη και χρησιμοποιείται γρήγορα», «ποιός ξέρει τι έχει μέσα», κλπ, κλπ; Ένα τσουβάλι από αμφιβολίες…!!!

Περισσότερο με ενοχλούν, όμως, ορισμένοι, που λένε: «Θα περιμένω να το κάνουν οι υπόλοιποι και να προστατευτώ από την ανοσία της αγέλης εγώ». Κοινώς: «Ας το κάνουν τα κορόιδα».

Θα το πω, όσο πιο απλά γίνεται: Φοβόμαστε μήπως το RNA τού εμβολίου «μολύνει» το DNA μας και δεν φοβόμαστε το RNA στον πλήρη ιό, που μολύνει εκατομμύρια ανθρώπους.

Διαφωνώ με τον τρόπο να υποδείξεις σε κάποιον τι πρέπει να κάνει. Μου αρκεί, όμως, που σήμερα γύρισα σπίτι μου, και καθώς το έμαθε ο γείτονάς μου, που αμφίβαλλε, τον ακούω να μου λέει: «Θα το κάνω κι εγώ το εμβόλιο!».

Εγώ, προσωπικά, το έκανα, γιατί πιστεύω ότι είναι για το καλό όλων μας!

Τώρα είναι η σειρά σου…!

Σχετικά άρθρα: